Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Universalmöbel med trädetaljer

Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Publicerad av
Redaktionen - 18 jan 2019

Tillsammans med arkitekt Eva Harlou lanserade Mater 2018 en dagbädd som fick namn efter den berömda tidigare engelska premiärministern Winston Churchill. Den hållbara karaktärsmöbeln får nu en lillasyster, som med sin lätta vikt och kompakta storlek är enkel att placera och flytta runt i hemmet.

Gemensamt för både Winston Daybed från 2018 och den nya Winston Bench är den klassiska elegansen, där materialen har valts med ansvar för miljön kombinerat med oöverträffat hantverk.

 Eva Harlou, arkitekten bakom Winston-familjens nya medlem, säger:

 "Winston Bench utvecklades utifrån en önskan om att skapa en möbel som är enkel att inreda med och som kan ha olika funktioner i olika rum. Bänken är både kortare och smalare än exempelvis en dagbädd, och med sin lilla, smidiga storlek får den plats praktiskt taget överallt - i änden av dubbelsängen, i hallen eller vid matbordet som två sittplatser, vilket i övrigt blir otroligt snyggt."

 Precis som sin storasyster är Winston Bench utformad i FSC-certifierat ekträ med fransk flätning av snabbväxande rotting, vilket stödjer FN:s globala världsmål för ansvarig produktion, hållbarhet och liv på land. Sitsen är monterad av några av Danmarks mest erfarna flätare, och alla rester av trä och rotting omvandlas till träpellets, som används för att göra fabriken självförsörjande i fråga om uppvärmning.