Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Designtalanger hos Designtorget

Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Publicerad av
Redaktionen - 22 jan 2019

Inför Stockholm Design Week presenterar Designtorget årets samarbete mellan formprogrammet på Beckmans Designhögskola och industrilinjen på Konstfack: en bit av Skandinavien som får följa med hem. 10 nya produkter av 19 designtalanger lanseras i begränsad upplaga hos Designtorget Kulturhuset och online. 

För fjärde året i rad samarbetar Designtorget med designskolan Beckmans och nytt för i år även med Konstfack. Studenternas uppdrag var att skapa en produkt som kan fungera som gåva från ett besök i Sverige, den får med andra ord inte vara för stor och den ska ha en hög designgrad. I team om två har studenterna skapat ett varumärke, tagit fram en produkt som de producerat i en serie om 10 exemplar. 

- Precis som tidigare år är vår förhoppning att projektet ska leda till fler och långsiktiga samarbeten med formgivarna, även efter examen. Tidigare års samarbeten har resulterat i flera produkter som utvecklats vidare och blivit nya favoriter i vårt sortiment under en längre tid, säger Designtorgets VD Alexandra Wahlqvist. 

Idag kikar vi närmre på Fotosyntes, design av Sofia Ljung & Elia Anis. Fotosyntes är en solcellsdriven armatur som är utvecklad för att efterlikna dagsljus. Fotosyntes syftar till att ge energi till både dig och dina växter, genom att bokstavligen spara dagsljuset till att belysa hemmet när mörkret faller på. Den avtagara trådlösa lampan kan laddas både genom medföljande solcell i fönstret under dagen eller med en vanlig USB-port. 

Tidigare års samarbeten har bland annat resulterat i nya favoriter som Regrow av Madeleine Nelson, Bricka Elvira av Malin Berglund och Unit av Lisa Lindh & Celine Strömbäck. 

VERNISSAGE & LANSERING
Torsdag 31 januari kl.17.00 - 18.00
Designtorget Kulturhuset
Sergelgången 29, Stockholm