Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Ljuset dansar i lampan Ombre

Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Publicerad av
Redaktionen - 23 jan 2019

Under Stockholm Furniture Fair presenterar det norska designvarumärket Northern flera nya spännande designsamarbeten och produkter. En av nyheterna är bordslampan Ombre, designad av den franska formgivaren Antoine Rouzeau. Ombre utmanar på ett lekfullt vis ljusets subtila effekt och avger samt sprider mjuka skuggor runt om i rummet.

Ombres mångsidiga design består av en kompakt bas och en enkel ljuskälla. Formgivaren Antoine Rouzeau beskriver Ombre som resultatet av balansen mellan de två väsentliga delarna och det lekfulla samspelet mellan skugga och ljus. Likt en dans mellan de två kontrasterna riktas ljuset uppåt, där det upplevs som successivt mjukare och nedtonat. Skuggan fångar ljuset i en nätt kontur och låter det reflekteras på ett dramatiskt sätt i rummet.

Den franske designern Antoine Rouzeau är bosatt i Paris, där han idag arbetar som arkitekt vid Musée d'Orsay samtidigt som han driver sin egen designstudio.

Efter Antoine Rouzeau tagit sin examen i arkitektur, arbetatade han tillsammans med en rad välkända formgivare, inklusive den prisbelönte arkitekten Jean Nouvel. Idag präglas Antoine Rouzeaus design av abstrakta former och innovativa detaljer som binds samman av komplex arkitektur. Ombre är ett praktexempel på just detta, där lampan illustrerar 
relationen mellan bas, ljuskälla och skugga.