Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Lee Broom skapar ett av NK:s skyltfönster

Foto: Lee Broom
Foto: Lee Broom
Foto: Lee Broom
Foto: Lee Broom
Foto: Lee Broom
Foto: Lee Broom
Publicerad av
Redaktionen - 07 feb 2019

Den prisbelönta brittiska designern Lee Broom har skapat ett exklusivt skyltfönster för NK Stockholm som presenteras under Stockholm Design Week, 4–10 februari 2019.​

Under temat ”The Planetarium” har den ledande designern formgett en samtida och lekfull tolkning av ”The Red Planet” i ett av NK:s skyltfönster. Hela skyltfönstret färgas i en kraftfull och djup röd färg, till installationen har Lee Broom också skapat skulpturala stenformationer i samma färgton.

Lee Brooms ikoniska armatur- och möbeldesign kommer att ta plats i skyltfönstret och fullbordas med en installation av armaturen Orion, från Lee Brooms senaste prisbelönta Observatory-kollektion. Orion består av enkla sfärer i frostat glas eller polerat guld som kombineras med kontrasterande frostat glas eller polerat guld i en horisontell eller vertikal cylinder. Orions design gör armaturen till en mycket flexibel inredningsdetalj.

I skyltfönstret kommer också Lee Brooms Hanging Hoop Chair, som har ett ramverk i mässing och är klädd i rött bomullstyg från Kvadrat, att visas. Den hängande stolen består av två mässingsklädda ringar som ger Hanging Hoop Chair en framträdande siluett.

Armaturerna Crescent och Mini Crescent förstärker det överjordiska temat med sina frostade, halverade sfärer som avslöjar en halvmåneliknande form. I armaturerna möts solid mässing och frostat glas som går in i varandra på ett subtilt sätt.

– Det är en ära att få samarbeta med NK och skapa ett av deras skyltfönster under Stockholm Design Week. Att formge en installation som väcker tanke och fångar ögat har alltid varit en stor del av vad jag gör som designer och jag är glad att det här projektet visar upp min design i ett nytt perspektiv, säger Lee Broom.

Lee Broom är välkänd för sina spektakulära installationer som han skapat under olika designmässor runtom i världen, bland annat i London och Milano.