Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Telefonkiosken gör comeback på kontoret

Henrik Kjellberg och Jon Lindström på o4i. Foto: Simon Matthis
Henrik Kjellberg och Jon Lindström på o4i. Foto: Simon Matthis
Publicerad av
Simon Matthis - 07 feb 2019

Inredning av offentlig miljö, vilket omfattar alltifrån kontor och butiker till flygplatser och skolor, har länge flirtat med heminredning. Man vill att arbetsplatsen ska kännas mer informell, som ett andra hem, är tanken. Men hur vore det om heminredarna började ta efter den offentliga miljön? En del av utställarna på Möbelmässan presenterar lösningar som onekligen verkar nytänkande även i hemmiljö. Ta till exempel de många varianterna av avskärmande soffsystem, anpassade för kontor. Dessa skulle passa utmärkt som exempelvis rumsavskiljare i bostäder.

I Martelas monter finns flera exempel på sådana soffgrupper, kompletta med eluttag i underredet för bekväm uppladdning av mobilen eller laptoppen. Men den senaste nyheten är en telefonhyttliknande modul, Pod Booth, som hör till Martelas Pod-serie av olika möbler.

– De är anpassade för det aktivitetsbaserade kontoret. Det handlar om att man ska kunna ta samtal och videosamtal ostört, men lika mycket om att inte störa omgivningen, berättar Henrik Kjellberg på designbyrån o4i som tagit fram Pod Booth.

Pod Booth är ett exempel på hur man kan tillgodose behovet av tysta rum på kontoret:

– Tysta rum är den absolut tydligaste trenden sedan flera år och är en reaktion på de öppna kontorslandskapen, säger Jon Lindström på o4i.

Text: Simon Matthis