Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Note design studio skapar vestres monter under stockholm design week 2019

Foto: Note Design Studio
Foto: Note Design Studio
Publicerad av
Redaktionen - 08 feb 2019

Den prisbelönta designstudion Note står bakom designen av Vestres monter under Stockholm Design Week 2019. Med hög designkvalité, naturliga material, ett nordiskt uttryck och färgpalett, samt en urban tematik har Note Design Studio på 99 kvadratmeter lyckats fånga och presentera Vestres karaktär och vision.

När Note Design Studio fick i uppdrag att utforma Vestres monter under Stockholm Design Week 2019 vände och vred man på vad ett nordisktformspråk och intressanta material egentligen kunde innebära. Länge och noga letade man efter utmanande uttryck i den urbana miljön och fann då den faluröda färgen som inspirationskälla. Monterns planritning och röda färg identifieras likt ett “patchwork” där de olika delarna fyller sin unika funktion gentemot möbelkollektionen, och där alla delar och nivåer skapar både monterns och kollektionens helhet.

I framtagandet av monterns design experimenterade Note Design Studio även med de olika intryck av nivåer som finns i städer. Med fasader bakom och framför varandra, nivåskillnader i form av våningsplan, trappor, balkonger och tak förmedlar montern Vestres vision om att förena såväl människor som miljöer. 

– Vestres möbler skapar möjligheter för människor att stanna upp på sin väg någonstans, att sitta ner, att kanske vila sig, att kunna vistas i en grönare miljö eller kanske bara parkera sin cykel i ett lite finare cykelställ, säger Susanna Wallin, partner och inredningsarkitekt på Note Design Studio.

– Vi valde att jobba med Note Design Studio då de på ett exceptionellt vis arbetar med olika material, formspråk och färger. De har i vårt samarbete lyckas fånga vår vision om hur just den här montern skulle se ut, säger Jan Christian Vestre, VD på Vestre.