Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Serien Kong växer

Foto: Vestre
Foto: Vestre
Foto: Vestre
Foto: Vestre
Publicerad av
Redaktionen - 08 maj 2019

Vestre utökar serien Kong med en Puff – som kan användas både som sittplats och avlastningsbord. Nyheten har en kubisk form i trä med inslag av metall, och i likhet med övriga produkter i serien inspirerades formgivaren Allan Hagerup av de skandinaviska urskogarna och naturen när han skapade Puff. 

För Allan Hagerup är utemöbler en mötespunkt för människor, natur och arkitektur och relationen dem emellan avgör produkternas slutgiltiga form, material och kvalitet. Kong-serien består nu av fyra produkter; en puff, en bänk, ett bord och en soffa. 

Puffens eller pallens minimalistiska design med raka linjer sätter fokus på materialen, som utgör en stor del av designen. Springorna i träet fyller även en viktig funktion genom att det låter vatten rinna igenom, så att träets kvalitet bevaras. Stålet i accentfärger skapar en elegant kontrast mot träet och är karaktäristiskt förKong-serien.

Serien Kong är tillverkad i PEFC-certifierad skandinaviskt furu som impregnerats med linolja som förlänger träets livslängd och ger det en vacker färg när det åldras. Ståldetaljerna är först värmegalvaniserade sedan pulverlackerade och går att få i över 200 olika kulörer.