Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Telenors nya huvudkontor kombinerar många olika färgzoner

Personalmatsalen är inredd med gröna stolar, gråa bord och blåa gardiner.
Personalmatsalen är inredd med gröna stolar, gråa bord och blåa gardiner.
På det nya huvudkontoret används många olika färgskalor i olika zoner. Bildkälla: Input Interiör, Jason Strong
På det nya huvudkontoret används många olika färgskalor i olika zoner. Bildkälla: Input Interiör, Jason Strong

Telenors nya huvudkontor stod inflyttningsklart i augusti 2018. Bildkälla: Input Interiör, Jason Strong
Telenors nya huvudkontor stod inflyttningsklart i augusti 2018. Bildkälla: Input Interiör, Jason Strong
Publicerad av
Redaktionen - 23 maj 2019

På den plats där Råsunda fotbollsstadion tidigare låg finns numera ett modern miljöcertifierat kontorshus. Den största hyresgästen är Telenor, som flyttade in i kvarteret med sina 900 medarbetare i augusti 2018. Telenors nya huvudkontor är en färgbalanserad aktivitetsbaserad miljö med en rogivande atmosfär.

Arkitektbyrån Romlab har ritat och inrett kontoret med fokus på öppna, flexibla lokaler som tar tillvara på de utblickar som fastighetens stora glaspartier ger. Input Interiör har ansvarat för stora delar av inredningen och har haft ett nära samarbete med Romlab under hela projekttiden.

 –Eftersom det är ett stort kontor har vi använt oss av många olika färgskalor. Kontoret är färgmässigt uppdelat i olika zoner med fler och klarare färger i ljusgården och på de sociala ytorna och en lite mer dämpad färgskala i kontorsdelen. Det kan låta spretigt med så många olika färgskalor på ett och samma kontor men eftersom det är ett stort kontor med många rum så blir det naturliga övergångar mellan de olika färgzonerna, säger Daniel Vidlund, platschef på Input Interiör.

Förvaringsskåp och ”landningsplatser”

Det generella intrycket av inredningen på Telenors nya huvudkontor är att den har en lugnande och rogivande effekt på medarbetare och besökare. Ett sådant exempel är personalmatsalen, som är inredd med gröna stolar, gråa bord och blåa gardiner.

Telenors nya huvudkontor är ett aktivitetsbaserat kontor med många olika ”landningsplatser” med sittbänkar och loungemöbler. Tanken är att medarbetarna ska ha många olika arbetsplatser att välja mellan i kontorshuset och därmed kunna välja den arbetsplats som passar just den arbetsuppgift man fokuserar på för stunden. Här finns även förvaringsskåp där medarbetarna förvarar sina personliga tillhörigheter under dagen. Inredningen består av en kombination av specialsnickerier och mer standardiserade möbler.

 –Telenor valde att ta med sig delar av det möblemang som använts i företagets tidigare huvudkontor, på Katarinavägen på Södermalm. En utmaning för oss var att integrera det befintliga möblemanget med det nya, men det gick riktigt bra, resultatet blev jättefint, säger Daniel Vidlund.