Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Artikel Hotell Kosmos - där chi flödar frit

foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
foto: Kim Yong Kwan.
Publicerad av
Redaktionen - 05 jun 2019

Healing Stay Kosmos är en ny lyxig hotellanläggning på en vacker vulkanisk ö i Sydkorea, där du kan vila, höja din energi och komma i kontakt med din inre ande genom Ying och Yang på en lugn och harmonisk plats med exceptionell design. Hotellet är indelat i två enheter, Villa Kosmos och Villa Terre. Villa Kosmos har 4 rum. Villa Terre har 8 rum.

Hotellet ligger i Ulleungdo på Koreas östra del. Ön är född ur vulkaniska aktiviteter för omkring 2,5 miljon år sedan. Den steniga branta sidan är toppen av en stor stratovulkan som stiger upp från havsbotten. Det är känt att det är en helig ö, där stark energi från marken och en klar energi från himlen möts. En plats där Yin och Yang gifter sig. Healing Stay Kosmos ligger i Buk-myun där öns natur är välbevarad med sin orörda mark och magnifika havsklippor.

Platsen Ulleungdo har speciella ekologiska och geologiska egenskaper som bara finns på vulkaniska öar, vilket ger ön fantastiska vyer med bländande vackra landskap, vattenfall, strandpromenader och urgamla träd.

Kosmos ligger nära Songgot-bong som är en del av det kända Seonginbong bergskedjan. Songgot-bong är formad som en hög topp som ser ut som att den är redo att bli ett med himlen. Tack vare detta blir tror man att det är en extra stark energi som detta berg rymmer. Koreaner tror att platser med en stark energi (chi) kan föryngra människor och hjälpa deras önskningar att bli sanna. Hotellet är placerat så man säger sig kunna utnyttja den starkaste energin i Ulleungdo.

Projektet är utformat av huvudarkitekten Changjoong Kim på The System Lab. Hotellets exteriör har fått en extra kraftig betong för att skapa ett utomjordiskt uttryck. Designmålet var att skapa en plats för att hålla "chi energins" anda så stark som möjligt. Kosmos är byggt som ett observatorium där människor kan observera och uppskatta himlen och jorden. Därav namnet Kosmos som kommer från Cosmos

Den arkitektoniska formen är som ett eko av virvelns form. Redan i det tidiga utvecklingsstadiet fokuserade man på att reflektera den mystiska rörelsen av solen och månen, samt hämta information från de astronomiska och meteorologiska observatoriedatorerna som har varit grundpelarna till byggnadernas form. Sex virvelformade grenar har omvandlats till fyra rum som är utformade för att hjälpa hotellgästerna att interagera och komma i kontakt med naturens underverk runt hotellet. Olika teman i varje rum hjälper till att sammankoppla varje person som vistas där med naturen genom "chi ".

Arkitekten har använt senaste teknologin och avancerad design. Önskemålet är att Kosmos på sikt kommer bli ett med ön, genom att interagera landskapet, den mystiska kraften och energin som finns här.

Om inredningen

System Lab som designat inredningen hade som ide att fånga andan i universumets fem delar. De har har utformat varje rum under olika teman. Mars (eld), Merkur (Vatten), Jupiter (skog) och Venus (Gold). De fyra rummen har öppen utsikt över ön, varje rum har dessutom olika utsikter och vyer.

Inredning som urval av möbler och föremål har gjorts av Park Keun A av Kideapartners. Villa Kosmos första våning har månen som ledstjärna, den är designad för att bjuda in månens ande som hänger över Songgot-bongs högsta topp. I loungen kan gästerna njuta av utsikten över berget Elephant Rock medan de vilar sig på en bekväm soffa samtidigt som de kan umgås med andra gäster.

Matsalen rymmer 10 personer och välkomnar gästerna med ett skräddarsytt ekbord av lokala designern Jeongsup Lee i Naechon. Matsalen är utformad för att ge en magnifik utsikt över Songgot-bong. Baren har ett golv tillverkat av vulkanberg för att återspegla ursprunget till det vulkaniska berget som omger byggnaden.

Det finns två olika bastun som symboliserar månen (Yin) och solen (Yang). De två roterar gästerna så män och kvinnor byter varje dag för att Yin och Yang ska uppnås och gifta sig.

Utanför finns en Infinity-Jacuzzi med vatten av smält snö som fås från Nari, den berömda vulkanbassängen i Ulleungdo. Här ska gästerna uppnå en känsla av att bli ett med havet som breder ut sig över klippkanten. Terrassen ligger högt upp på en 30 meter hög klippkant här finns även en restaurang som serverar säsongsbetonad mat med lokala ingredienser. Gästerna kan njuta av mellanmål, måltider och vila samtidigt som de sitter vid ett nedsänkt däck, där trappan bredvid leder till ett utomhus bad med fantastisk utsikt från klippan.

De fyra rummen är byggda av olika material. Alla rum har en egen signaturstol med tillhörande pall som matchar rummets tema, Mars (eld), Mercury (vatten), Juniper (trä) och Venus (guld). Signaturstolarna designade av Hun Jeong Lee, Emilio Nanni, Cini Boeri och Grete Jalk.

 

Om maten och köket

Kosmos erbjuder fantasifyllda, lokalt odlade livsmedel. Kocken Sunjin Hwang, utvecklade sitt naturliga, moderna kök genom att arbeta på El Bulli i Spanien och Noma i Köpenhamn. Han är ansvarig för menyn för Villa Kosmos. En ännu så länge hemlig privatkock kommer ansvara för Villa Kosmos gästers meny. Villa Terre har även ett café med namnet Café Ulla där man serverar koreanska och västerländska frukostar. Ulleungdo är välkänt bland gourméer för sin höga kvalitet på råvaror som skaldjur, räkor, bläckfisk, koreansk biff och bergsgrönsaker. Kosmos erbjuder ett naturligt, modernt kök där man lyfter de ursprungliga smakerna av säsongsbetonade lokala ingredienser med en modern twist och koreanskt inflytande. Man kommer bland annat servera Dokdo som är en rätt med ångade koreanska räkor med koreansk persilja, ostronemulsion smaksatt med laxrom och citron.