Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Vasen Dagg

Daggvasen av Carina Seth Andersson lanseras i grönt så som Josef Franks La Plata från 1940-talet.
Daggvasen av Carina Seth Andersson lanseras i grönt så som Josef Franks La Plata från 1940-talet.
Publicerad av
Redaktionen - 10 jun 2019

I samband med öppningen av Svenskt Tenns sommarutställning Speglingar lanseras vasen Dagg i grönt. Dagg, som är formgiven av Carina Seth Anderson och producerad på Skruf Glasbruk i Småland, började säljas 2009 som del i en kollektion av tre vaser för olika ändamål. Daggsform och storlek kräver stor precision av formmakaren och det tog lång tid att utveckla en fungerande tillverkningsprocess.

– Så här i efterhand är jag verkligen tacksam för att Svenskt Tenn vågade börja producera Dagg. Framför allt för det som vasens framgångar betyder i ett större sammanhang. Skruf har både kunnat nyanställa personal och öppna en ny brännugn. Så i och med Dagg har Svenskt Tenn gjort en kulturgärning för en konstindustri i spillror, säger formgivaren Carina Seth Andersson.

Tio år senare finns Dagg i sex olika färgställningar; blå, rosa, brun, klar, svart och grönt.

Förutom Dagg så lanseras även Josef Franks La plata (1940-talet) i en grön färgställning i samband med att sommarutställningen öppnar. Speglingar,som har hämtat sin inspiration från tre betydande händelser i Svenskt Tenns 95-åriga historia, bjuder på samtida tolkningar av historien genom tre olika rumsligheter och utställningen pågår mellan 5 juni och 18 augusti, 2019.