Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Fristående eldstäder

Foto: Vauni
Foto: Vauni
Publicerad av
Redaktionen - 19 jun 2019

Vauni är ett svenskt företag som har den enkla lösningen för alla som längtar efter en brasa inomhus: en fristående eller vägghängd eldstad som är lätt att använda, enkel att installera och samtidigt skorstensfri. Eftersom eldstäderna inte kräver någon skorsten behövs ingen installation eller ombyggnation – de ställs bara in i rummet alternativt hängs upp på väggen. Eldstäderna sprider behaglig värme och eldas med miljövänligt bränsle. Vaunis eldstäder tillverkas på traditionellt vis för hand i Småland med fokus på ett gediget och hållbart hantverk. 

Med stort fokus på hållbarhet har Vauni tagit fram ett bränsle som är en ren naturprodukt. Bränslet tillverkas av förnybar skogsråvara, cellulosa, majs eller potatis och är biologiskt nedbrytbart samt dessutom 100% förnybart. Det innehåller inga tillsatta färgämnen, brinner helt rök- och sotfritt samt luktar inte. Utsläppen är minimerade till vattenånga och koldioxid motsvarande en vuxen persons utandningsluft. 

Globe kan användas utomhus men förvaras inomhus när eldstaden inte används. Globe och Cupola finns som standard i vit eller svart, samt i färgerna Crystal Pearl, Nordic Rust, Frozen Grey, Nebula Red, Stellar Black och Industrial Raw, exklusivt framtagna som tillfälliga kollektioner.