Kasthall X Lara Bohinc

Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall

Under total kreativ frihet från Kasthall har Lara Bohinc, internationellt erkänd brittisk designer och grundare av Londonbaserade Bohinc Studio, skapat en kollektion av mattor, väggbonader och kuddar för hemmet. Inspirerad av lugnet i japanska stenträdgårdar och med stöd av Kasthalls designskänsla och kunskap, uttrycker mönster och material en fängslande upplevelse av kontemporär stil, funktion och tradition. Kollektionen kommer att visas på Wallpaper* Handmade Exhibition under Salone del Mobile i april.

Verken bär Lara Bohincs omisskännliga signatur och kan beskrivas som en blandning av motsägelser: kraftfullt ändå lätt, grafiskt ändå flytande, kantigt ändå feminint. Hennes passionerade ställningstagande för universellt god design tillsammans med en förmåga att skapa ikonisk skönhet reflekteras i kollektionen From the Sun to the Moon, som inspirerats av tidlösa japanska zenträdgårdar. Kollektionen består av två olika mattor, två väggbonader och dekorativa kuddar. Färgpalettens blekdova pasteller, jordiga rosttoner och grå nyanser hämtas från naturen. Samtliga produkter tillverkas i Kasthalls fabrik i Kinna.

– Mina mönster är inspirerade av geometriska former, cirklar och kurvor samt raka linjer och skarpa vinklar. Det handlar om kontraster och att hitta symmetri inom asymmetri. Jag inspireras av Art Deco och ser alla mönster som olika penseldrag i min design, säger Lara Bohinc.

 

Alla mattor, väggbonader och kuddar innehåller en mix av olika kvaliteter och garntyper. Hela kollektionen är skapad med ullgarn och vissa delar av ullgarn blandat med lingarn. Utvalda ytor har tuftats med övertvinnade filtgarn. 

– Hela kollektionen andas Laras formspråk. Hon är en otroligt duktig och kreativ designer som har arbetat hårt tillsammans med Kasthall Design Studio för att få fram det önskade resultatet. Väggbonader är ett nytt spännande område för oss och vi har samarbetat med Robin Mustonen från Raw Moon Studio för framtagning av det unika upphängningskonceptet. Från den 26 mars kan man skåda kollektionen i en utställning i vår flagship store i Stockholm, där vi även visar upp en del av Laras möbler och accessoarer under några veckor, säger Karin Wickberg, Marketing Director på Kasthall.

From the Sun to the Moon finns att köpa i Kasthall Flagship Store på Ingmar Bergmans gata 4 i Stockholm och på bohincstudio.com från och med 26 mars. Leveranstiden för en matta eller väggbonad uppskattas till åtta veckor och handtuftas på beställning.

Kollektionen kommer även att visas under Milan Design Week och vid Wallpaper* Handmade Exhibition i april 2019.