Svenskt Tenn tar Luke Edward Hall till Sverige

"Världen kan vara ganska mörk och dyster, så för mig känns det meningsfullt att hylla stark färg" säger Luke Edward Hall, konstnär, om samarbetet med Svenskt Tenn.

 

Visa det i din webbläsare

Svenskt Tenn

Svenskt Tenn logotype

 

Svenskt Tenn tar Luke Edward Hall till Sverige

Svenskt Tenn - 2019-05-16 09:32 CEST

"Världen kan vara ganska mörk och dyster, så för mig känns det meningsfullt att hylla stark färg" säger Luke Edward Hall, konstnär, om samarbetet med Svenskt Tenn.

Utställningen LUKE EDWARD HALL x SVENSKT TENN visar en tolkning av konstnären och formgivaren Luke Edward Halls studio och kreativa arbete. Här lanseras en inredningskollektion exklusivt framtagen för Svenskt Tenn med färgstarka motiv och karaktäristiska ansikten i akvarell.

Den 29-åriga Londonbaserade konstnären och formgivaren Luke Edward Hall startade sin studio 2015. Sedan dess har de prestigefyllda uppdragen avlöst varandra så som samarbeten med Burberry, Christie’s och Royal Academy of Arts. Kollektionen för Svenskt Tenn innehåller ett par produkter som kommer ingå i sortimentet samt limiterade upplagor av väskor, kuddar, keramik och lampskärmar; allt i Lukes karaktäristiska stil.

– Världen kan vara ganska mörk och dyster, så för mig känns det meningsfullt att hylla stark färg. Jag har alltid älskat att omge mig med färg – att leva med den, bära den och skapa saker med den. Jag antar att det handlar om optimism; att färg skänker glädje, säger Luke Edward Hall, konstnär.

Inspirationen för utställningen är hämtad från Lukes studio i London och visar även ett uppdukat bord med hans karaktäristiska estetik och lekfullhet:

– Luke är en multikreativ själ med ett intressant formspråk och med en tydlig positivism i det han skapar vilket gör honom till en spännande person i vår tid. Vi ser fram emot att få visa upp hans konstnärskap hos oss och låta världarna mötas, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig.

– Jag har beundrat Svenskt Tenn och Josef Frank under många år så det känns fantastiskt att faktiskt få samarbeta. Franks tyger är så lekfulla och livfulla. Jag kommer ihåg när jag köpte min allra första Svenskt Tenn-kudde för kanske sju eller åtta år sedan. Det var och är fortfarande en av mina absoluta favoritsaker, avslutar Luke Edward Hall.

I kollektionen ingår tre tryckta kuddar och en bricka samt limiterade upplagor av produkter framtagna endast för Svenskt Tenn i form av väskor, kuddar och lampskärmar. Till utställningen har vi även tagit in en begränsad upplaga av produkter som Luke valt att visa i sin miljö så som keramik, teburkar samt glas och karaff.

Utställningen pågår mellan den 17 maj och 12 augusti på Strandvägen 5 i Stockholm.
Besök även ARSENALSGATAN 3 i Stockholm för att se mer av Luke Edward Halls konstnärskap.