Svävande molnet

Foto: Foscarini

Under 2019 lanserar det italienska designvarumärket Foscarini nyheten Nuée. Den säreget molnformade lampan, designad av den omtalade franska industridesignern Marc Sadler, är resultatet av ett nytt och spännande tredimensionellt tyg med en unik form och karaktär.

Nuée är född ur Marc Sadlers ständiga sökande efter nya och dramatiska material, former och innovativa produktionsprocesser. Det stilfullt svävande molnet Nuée, som finns i två storlekar, är skapad av ett tredimensionellt, formbart tyg som uppmanar till kreativitet, individualitet och eget skapande. Lampan kan enkelt formas och omformas till en personlig konstruktion med ett helt eget uttryck.

Lampans omfamnande sken skapar en känsla av solstrålar som tränger genom molnet, vilket ger lampan en vacker och nästan transparent lyster i samspel med lampans mörka oregelbundna former.

 

 Nuée  är ett stort, svävande moln av ljus. Konstruktionen på den formbara lampan skiftar mellan mörkt och ljust, i samspel med både transparenta och ogenomskinliga partier. Dess karaktär avspeglar rörelsen av fågelflockar som sveper över himlen i abstrakta mönster. Nuée, verkar liksom fåglarna, alltid vara i rörelse, berättar formgivaren Marc Sadler.

Marc Sadlers nyfikenhet och passionerade formgivning har tidigare utmynnat i två av Foscarinis mest ikoniska produkter: Mite och Tite, som båda kännetecknas av en distinkt design med spännande material som fiberglas och tråd.