Gioia hyllar hemmet

Foto:Foscarini
Foto: Foscarini

Det italienska belysnings- och designvarumärket Foscarini presenterar nyheten Gioia, en vägglampa som karakteriseras av mötet mellan dåtida och samtida design. Gioia är formgiven av den italienska designern Andrea Anastasio, som beskriver lampans smyckeslika design som en hyllning till hemmet. 

– Jag har alltid föreställt mig hemmet som en beskyddande och mystisk gudomlighet. Gioia kan beskrivas som en slags hyllning till detta, en juvel skapad för att smycka hemmet, säger formgivaren Andrea Anastasio.

Andrea Anastasio är känd för sin förmåga att föra samman konst med funktion, och poesi med fantasi. Hans kulturella intresse och materiella skicklighet återspeglas i Gioia, där lampans funktionalitet på ett lekfullt sätt separerats från dess dekorativa och estetiska element.

Lampan består av två delar i marmor och transparent akryl som är sammansatta med en enkel ring. Lampans kropp fästs på väggen med en diskret plugg, vilket i sin tur framhäver lampans fria rörelsemönster och genomskinliga former. Gioia finns tillgänglig i två storlekar, liten och stor.