Rejält ansiktslyft med marint tema på Comfort Hotel i Göteborg

Den konstnärliga utsmyckningen har anknytning till Göteborg. Foto: Fredrik Malmlund
Foto: Fredrik Malmlund
Foto: Fredrik Malmlund
Foto: Fredrik Malmlund
Foto: Fredrik Malmlund

I november 2016 återinvigs det om-och tillbyggda Comfort Hotel Göteborg påSkeppsbron mitt i Göteborg. När hotellet återinvigs har det 289 hotellrum, en nysignaturrestaurang samt nyrenoverade och nyinredda publika ytor i form av blandannat restaurang, bar och lobby.Text: Annika Wihlborg–Till att börja med så var vårt uppdrag var att inredningen ska representera de värden somGöteborg historiskt fram till dagens datum står för exempelvis hamnen, fartyg, dess handeloch samtidigt en välkomnande internationell känsla där gästerna kan känna sig hemma.Allteftersom arbetet med konceptet framskred så ville vi också att inredningen skulle kännasskönt urban samtidigt som vi jobbade med marina inslag med tanke på hotellets närhet tillvattnet, säger Anette Roy Williamson på Joy of Plenty, som står för inredningen av deoffentliga ytorna på Comfort Hotel Göteborg.I samband med om-och tillbyggnaden har hotellet på Skeppsbron bytt namn till ComfortHotel Göteborg, utökat antalet rum till 289 och dessutom gett hela byggnaden ett ansiktslyft,såväl interiört som exteriört. Genomgående materialval är läder, betong, råstål, linne ochmässing, rustika material som påminner om Göteborgs historia. Färgvalet domineras av blåa,gröna och turkosa nyanser.–Vi har på vissa ställen på hotellet illustrerat Göteborgs rika sjöfartshistoria, bland annat medhjälp av lampor av hamparep i lobbyn, soffor som ser ut att vara knutna av rep. Ifrukostmatsalen har vi valt att sätta upp en bit containerplåt från en av containrarna somanvänts i Göteborgs hamn på väggen. I frukostmatsalen har vi satsat på handgjorda bord medtjocka träskivor och en fin patina, säger Anette Roy Williamson.Även den konstnärliga utsmyckningen har stark anknytning till Göteborgs. Både ihotellrummen och på de publika ytorna hänger Göteborgsmotiv, streetart som fångats avfotograf Mats Alfredsson och en av de stora väggarna i baren har målats av en konstnär istarka och klara färger.

I november 2016 återinvigs det om-och tillbyggda Comfort Hotel Göteborg påSkeppsbron mitt i Göteborg. När hotellet återinvigs har det 289 hotellrum, en nysignaturrestaurang samt nyrenoverade och nyinredda publika ytor i form av blandannat restaurang, bar och lobby.

–Till att börja med så var vårt uppdrag var att inredningen ska representera de värden somGöteborg historiskt fram till dagens datum står för exempelvis hamnen, fartyg, dess handeloch samtidigt en välkomnande internationell känsla där gästerna kan känna sig hemma.Allteftersom arbetet med konceptet framskred så ville vi också att inredningen skulle kännasskönt urban samtidigt som vi jobbade med marina inslag med tanke på hotellets närhet tillvattnet, säger Anette Roy Williamson på Joy of Plenty, som står för inredningen av deoffentliga ytorna på Comfort Hotel Göteborg.

I samband med om-och tillbyggnaden har hotellet på Skeppsbron bytt namn till ComfortHotel Göteborg, utökat antalet rum till 289 och dessutom gett hela byggnaden ett ansiktslyft,såväl interiört som exteriört. Genomgående materialval är läder, betong, råstål, linne ochmässing, rustika material som påminner om Göteborgs historia. Färgvalet domineras av blåa,gröna och turkosa nyanser.

–Vi har på vissa ställen på hotellet illustrerat Göteborgs rika sjöfartshistoria, bland annat medhjälp av lampor av hamparep i lobbyn, soffor som ser ut att vara knutna av rep. Ifrukostmatsalen har vi valt att sätta upp en bit containerplåt från en av containrarna somanvänts i Göteborgs hamn på väggen. I frukostmatsalen har vi satsat på handgjorda bord medtjocka träskivor och en fin patina, säger Anette Roy Williamson.Även den konstnärliga utsmyckningen har stark anknytning till Göteborgs. Både ihotellrummen och på de publika ytorna hänger Göteborgsmotiv, streetart som fångats avfotograf Mats Alfredsson och en av de stora väggarna i baren har målats av en konstnär istarka och klara färger.