KPMG:s nya kontor karakteriseras av funktion och sober färgskala

KMPG:s två nya kontor erbjuder arbetarna ett tiotal olika typer av arbetsplatser. Foto: Lasse Olsson
Foto: Lasse Olsson
Foto: Lasse Olsson
Foto: Lasse Olsson
Foto: Lasse Olsson

 

Revisions- och rådgivningsföretaget KPMG, som i 26 år huserat på Tegelbacken icentrala Stockholm, flyttade i augusti 2016 in i två moderna kontor utrustade för ettaktivitetsbaserat arbete. Flytten föregicks av en analysperiod, då KPMG tog hjälp avarkitekter och inredningsföretag för att hitta fram till en utformning och inredning sommatchar företagets arbetssätt.Text: Annika Wihlborg–Vårt samarbete med KPMG inleddes hösten 2015, då vi inventerade deras befintligamöbelbestånd och hjälpte dem att analysera vilken typ av möblemang de skulle inreda sinatvå nya kontor med. Analysen resulterade i två kontor med samma inredningsstil och koncept,säger Johan Bjurling, ansvarig för KPMG på Lindelöfs.På Vasagatan i Stockholm City finns arbetsplatser för 500 medarbetare och i Arenastaden iSolna ryms 300 medarbetare. Ett viktigt ledord har varit att bygga in ergonomi ochfunktionalitet i alla miljöer. Det ska till exempel gå att sitta och jobba bekvämt även i soffor.Ytterligare ett fokus var att skapa en attraktiv miljö för såväl medarbetare som kunder, medmycket färg och varma, välkomnande och högkvalitativa material.Lugn och sober färgskalaInredningsarkitekter från Strategisk Arkitektur stod för utformningen och gestaltningen avkontoren, medan Lindelöfs stod för rådgivning, upphandling och projektledning avinredningen. Lindelöfs skapade ett provkontor på KPMG:s befintliga kontor, vilket gavmedarbetarna möjlighet att testa möblerna. Våren 2016 beställdes möblerna och i juli var detdags för leverans. Kontoren går i en diskret, nordisk färgskala och medarbetarna har tillgångtill ett tiotal olika arbetssätt i det aktivitetsbaserade kontoret.–Inredningen är sober, modern, professionell och håller genomgående en hög standard.Kontoren har en varm och sober färgskala och god ljuddämpning, vilket bidrar till en lugnmiljö. I delarna med arbetsplatser ligger en heltäckningsmatta i form av plattor medstrukturmönster i en grå, beige och gul färgskala, medan golven i de publika delarna består avstavlimmad parkett, säger Johan Bjurling.

 

Revisions- och rådgivningsföretaget KPMG, som i 26 år huserat på Tegelbacken icentrala Stockholm, flyttade i augusti 2016 in i två moderna kontor utrustade för ettaktivitetsbaserat arbete. Flytten föregicks av en analysperiod, då KPMG tog hjälp avarkitekter och inredningsföretag för att hitta fram till en utformning och inredning sommatchar företagets arbetssätt.

–Vårt samarbete med KPMG inleddes hösten 2015, då vi inventerade deras befintligamöbelbestånd och hjälpte dem att analysera vilken typ av möblemang de skulle inreda sinatvå nya kontor med. Analysen resulterade i två kontor med samma inredningsstil och koncept,säger Johan Bjurling, ansvarig för KPMG på Lindelöfs.

På Vasagatan i Stockholm City finns arbetsplatser för 500 medarbetare och i Arenastaden iSolna ryms 300 medarbetare. Ett viktigt ledord har varit att bygga in ergonomi ochfunktionalitet i alla miljöer. Det ska till exempel gå att sitta och jobba bekvämt även i soffor.Ytterligare ett fokus var att skapa en attraktiv miljö för såväl medarbetare som kunder, medmycket färg och varma, välkomnande och högkvalitativa material.Lugn och sober färgskala

Inredningsarkitekter från Strategisk Arkitektur stod för utformningen och gestaltningen avkontoren, medan Lindelöfs stod för rådgivning, upphandling och projektledning avinredningen. Lindelöfs skapade ett provkontor på KPMG:s befintliga kontor, vilket gavmedarbetarna möjlighet att testa möblerna. Våren 2016 beställdes möblerna och i juli var detdags för leverans. Kontoren går i en diskret, nordisk färgskala och medarbetarna har tillgångtill ett tiotal olika arbetssätt i det aktivitetsbaserade kontoret.

–Inredningen är sober, modern, professionell och håller genomgående en hög standard.Kontoren har en varm och sober färgskala och god ljuddämpning, vilket bidrar till en lugnmiljö. I delarna med arbetsplatser ligger en heltäckningsmatta i form av plattor medstrukturmönster i en grå, beige och gul färgskala, medan golven i de publika delarna består avstavlimmad parkett, säger Johan Bjurling.