Dux Inspiration med komfort och hantverk i fokus

Foto: Dux
Foto: Dux

DUX 6006 är kontinentalsängen med Pascal-kassetter och dubbla lager av DUX spiralsystem där tusentals sammanlänkande spiraler ger exceptionell djupfjädring och en ultimat sömnupplevelse.

DUX 6006 innehåller två av DUX mest uppskattade och omtalade innovationer, DUX spiralsystem och Pascal-kassetter. Dessa två innovationer skapar tillsammans optimal komfort. Sammanlänkningen av spiralerna gör att spiralerna avlastar varandra och tryckfördelningen blir jämn och skonsam för kroppen då de rättar sig efter vikt och kroppsform. När viktiga tryckpunkter balanseras och musklerna slappnas av underlättas även blodcirkulationen och sömnen blir ännu bättre. De innovativa, och för DUX kännetecknande, Pascal-kassetterna med flyttbara spiraler gör att sängens fasthet kan justeras efter individuella behov. Kassetterna är fördelade efter kroppens tre komfortzoner: Axlar, höfter och ben. Sängen individanpassas efter kroppskonstitution och behov och varje komfortzon kan ställas in som mjuk, medium, fast eller extra fast.

DUX sängkollektion under namnet DUX Inspiration™ har utöver det flexibla spiralsystemet som är DUX signum även fokus på hantverk i form av exklusiva och handsydda läderdetaljer. Kollektionen har sin inspiration i DUX resa genom de 90 år som det svenska familjeföretaget existerat.

De senaste designhotellen i år som har valt DUX sängar är Hotel Nobis i Köpenhamn och Hotel St. George i Helsingfors. DUX Inspiration™ finns även på de hotell som innefattas i konceptet Hotel DUXIANA, där hotellen också är återförsäljare av DUX sängar. Kollektionen går även att hitta i DUX egna retail kanal DUXIANA såväl som hos utvalda återförsäljare.