Signum Fastigheter och Willa Nordic bygger ny fabrik

Willa Nordics projektbyggnation. Signum Fastigheter har nyligen ingått avtal med kvalitetshus-tillverkaren Willa Nordic AB för att uppföra en ny husfabrik. Foto: Willa Nordic AB

Nu när bostadsbranschen svajar i kombination med dagens bostadsbrist lägger Signum Fastigheter in en högre växel och hårdsatsar för att ta tillvara på de möjligheter som uppstår, utmana fastighetsbranschens konservativa affärsmodell och erbjuda en nytänkande, kvalitativ husserie till ett överlägset bra pris, skriver Signum i ett pressmeddelande. 

I dagarna har Signum Fastigheter ingått avtal med kvalitetshus-tillverkaren Willa Nordic AB för att uppföra en ny husfabrik i småländska Stockaryd för att kunna producera sin nya husserie. Att fabriken byggs just för att producera en specifik husserie är ovanligt kostnadseffektivt och optimerat.

Ny affärsmodell som främjar slutkund Kort innebär affärsmodellen att Signum Fastigheter skall äga hela värdekedjan, från ax till limpa, för att kunna bli mer effektiva och driva kostnader ur systemet samt säkerställa en unik marknadsposition genom att erbjuda kvalitativa designhem till den breda massan.

Signum säger sig ha vänt på hela bostadsutvecklings-processen genom att ställa frågan: hur mycket kan till exempel ”polisen och sjuksköterskan” betala för ett hem med hög kvalitet och designfaktor i realiteten? Vad tjänar de och vad ställer banken för krav på dem? Utifrån det har Signum tagit fram en husserie i olika storlekar som uppfyller såväl denna breda massans husdröm som deras betalningsförmåga.

För att komma ned i pris för slutkund har Signum Fastigheter rådfrågat alla berörda yrkeskategorier/ hantverkare i det egna byggföretaget för att optimera husseriens konstruktion redan från början och underlätta byggandet i såväl fabrik som på plats, skriver Signum Fastigheter.