Natur och design möts i Alessis nyhet Barknest

Foto: Alessi
Foto: Alessi

Alessis serie Bark, som lanserades första gången 2015, utökades under våren 2018 med skålen Barknest, skapad av designduon Michel Bouquillon och Donia Maaoui. Skålen är med sin charmiga form och råa metall en vacker prydnad i alla hem. 

Namnet Barknest är en ordlek mellan ett mysigt fågelbo och en skyddande yta av bark, som förenas i skålen och vittnar om en design och funktion som inspirerats av naturen. Skålen är en hyllning till naturen kring Bouquillon och Maaouis gemensamma hem Casa Boucquillon, som är en plats för experiment, meditation och arbete i symbios.

– Barknest är skapad som ett tack till naturen och dess inspirerande former. Naturen både utmanar och erbjuder nya funktioner till föremål, och det ville vi lyfta vid vårt skapande av Barknest, säger Michel Boucquillon, formgivare av Barknest.

Bouquillon och Maaouis nya skål Barknest är ytterligare ett tydligt bevis på skickligheten i metallbearbetning som Alessi uppnått. Under nästan ett sekel har Alessi producerat högkvalitativ design i metall samt samarbetat med framgångsrika arkitekter och designers – vilket lett till att Alessi i dag är en av de ledande fabrikerna inom italiensk design.