Toronto får en skyskrapa som tyglar vindarna

Byggnaden innehåller en toppmodern yttervägg med en rad passiva, och hållbara planlösningar som bidrar till att detta höghus kommer att uppnå både LEED® Platinum och WELL Building Standard®-certifiering. Foto: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Ett nytt ikoniskt torn kommer för evigt att förändra Torontos skyline med en intresseväckande form som designades specifikt för platsen vid 160 Front Street.

Byggnadens form gestaltades till följd av omfattande miljöanalyser, varav en av dessa bidrog till att byggnadens huvudaxel orienterades parallellt med riktningen av de vindar som råder i området, vilket minimerar vindens kraft mot själva byggnaden, vilket i sin tur minskar uppvärmningskostnader i en stad där det blåser ovanligt mycket.

En betydande tid ägnades åt denna analys. Granskningen resulterade i ett höghus, som avsmalnar både på toppen och längst ner, och som hjälper till att minimerar vindens effekt och rörelser på trottoarnivån.

Huset vid 160 Front Streetkommer blir en integrerad del av Torontos gatunät. Man har också tänkt på fotgängarna. Genom att skapa bredare trottoarer även i de angränsande områden och på Simcoe Street och Front Street har man förbättrat fotgängarnas upplevelse under en shoppingrunda.

För att säkerställa fortsatt hållbarhetsstandard, kommer 160 Front Street att vara föremål för strikta hållbarhetsnormer som har utarbetats av prisbelönta företaget Green at Work®.

Byggandet av huset förväntas starta år 2019. Tornet som har designats av arkitektbyrån AS + GG i samarbete B + H Architects, har ett underjordiskt garage för 340 bilar.