Knivserie Grand Cru från Rosendahl perfekt på julbordet

Foto: Rosendahl
Foto: Rosendahl

Intresset för gastronomi har blivit så stort att vi inte längre kallpratar om vädret – nu pratar vi om mat i stället! Vi byter recept, hyllar råvaror och ger varandra tips på köksattiraljer och när vi serverar gästerna är iscensättningen av måltiden nästan lika viktig som själva smakupplevelsen. Det ska både smaka gott och se fantastiskt ut, vilket har gjort att något så gammaldags som stekgaffeln och förskäraren har gjort comeback – redskap man inte kan vara utan när maten ska tillagas på rätt sätt. Detta behov tillgodoser nu Rosendahl när de i höst utökar knivserien Grand Cru med ett set som innehåller en ny stekgaffel och en praktisk förskärare.

Knivserien Grand Cru från Rosendahl har utnämnts till överlägsen vinnare i flera knivtester och är nu vassare än någonsin. En bra kniv kan dock inte göra hela jobbet själv. Det förstklassiga kökssetet innehåller även en klassisk stekgaffel som tillsammans med den välslipade kockkniven ser till att steken skärs i perfekta skivor! Hösten 2013 lanserar Rosendahl Grand Cru stekgaffel och Grand Cru förskärarset som är perfekta för höstens och julens många tillställningar.

Traditionellt sett har förskäraren och stekgaffeln mest använts under vintern till större matlagningsprojekt som helstekt gås, julskinka och söndagsstek. Men tack vare grillens ständigt växande popularitet har vi nu börjat tillaga fågel och större köttbitar året om, vilket har gjort förskäraren och stekgaffeln till allredskap i det moderna hushållet. Det räcker nämligen inte med en vass kniv som ligger bra i handen. Köttet måste dessutom ligga stabilt på skärbrädan för då kommer stekgaffeln väl till pass för ett fast grepp. Precis som den övriga Grand Cru-knivserien har den nya stekgaffeln ett skönt och ergonomiskt skaft i armerad svart glasfiber som matchar förskärarsetets kockkniv.

www.rosendahl.com