Snabbsoppa och de små tingens väsen

Foto: Nissin Cup Noodles Museum
Foto: Nissin Cup Noodles Museum

I ett litet skjul i staden Ikeda, började Momofuku Ando arbetet med att hitta på ett sätt att snabbt göra nudelsoppa bara genom att bara lägga nudlarna i varmvatten. Han arbetade ensam, sov bara fyra timmar per natt och utan en ledig dag under ett helt år. Hans uppfinning, nudelsoppa med kyckling, är en mycket populär produkt i Japan som serveras i en pappmugg. Alla japaner känner till Cup Noodles, världens första varmakoppensoppa.

Nu har Nissin Cup Noodles Museum i Yokohama tagit fram en speciell souvenir på temat Fast Food Ramen. Det handlar om att skapa uppmärksamhet i de små vardagliga tingen.

Med små förändringar av formen på Cup Noodle ger den ett helt annat intryck. Muggarna är utformade som en samling keramiska kärl vars former påminner om att gränsen mellan det vanliga och det extraordinära är oändlig. Den och hjälper oss att återupptäcka små signalerna gömda i de mest välbekanta saker.