Limiterad kollektion dekorativa accessoarer

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem

Under Milano Design Week presenterade Hem sin nya satsning på dekorativa accessoarer, framtagen i samarbete med designmagasinet Modern Design Review. I samklang med Hems etos att skapa unika produkter med ett långsiktigt värde, har kollektionen utvecklats med syftet att lyfta starka oberoende kreatörer, studiobaserad produktion och skapandet av extraordinära objekt.

En serie av limiterade kollektioner kommer successivt att lanseras under 2019 i samband med olika internationella designevent och mässor. Under Milano Design Week (8–14 april) smygvisades den första kollektionen SupersceneSuperscene består av tre signerade och limiterade keramikskulpturer formgivna av Supergroup, ett samarbete mellan den brittiska illustratören John Booth och keramikern Ian McIntyre som kombinerar sina talanger och tillämpar sina respektive färdigheter för att skapa objekten. Keramikskulpturerna – en regnbåge, ett moln och en blomma – har skapats helt utifrån ett dekorativt grundsyfte, där objektens enda funktion är att vara estetiskt tilltalande.

Alla tre objekten utforskar bekanta tekniker för keramisk utsmyckning; handmålning, som Booth med sin dynamiska signaturstil applicerat på regnbågen, en unik textur i glasyren räcker för att dekorera molnet, medan allt från doppade till penslade glasyrer täcker blommorna. Objekten i serien är överdimensionerade, effektfulla och lekfulla – skapade för att vara glädjespridare var de än placeras. 

– För Hem representerar processen med småskaliga och limiterade upplagor ett hållbart sätt att bygga en accessoarkollektion på. Detta genom att säkerställa att även de mindre Hem-produkterna har långsiktigt värde och blir samlarobjekt som vårdas under en lång tid framöver, säger Petrus Palmer, grundare av Hem.

Hem bjöd in Modern Design Review för att kurera kollektionen av dekorativa accessoarer med avsikt att utforska den kreativitet och de spännande tillverkningsmetoder som finns i småskaliga studioproduktioner, ett område som Modern Design Reviews grundare och chefredaktör Laura Houseley är särskilt intresserad av.

– Kollektionen består av exceptionella föremål, som alla är sanna uttryck av sina tillverkare. Det har varit spännande att, tillsammans med Hem, utforska exakt vad det är som utgör ett dekorativt designobjekt. Vi är så glada att dessa produkter nu görs tillgängliga för Hems publik, säger Laura Houseley.