Hösten på Linum

Foto: Frida ström

Med högkvalitativa textiler i 100% bomull, har sammetsserien Paolo från Linum gjort såväl nationell som internationell succé. I höst presenteras sex jordnära färger där sobert kolgrå och varmt guldbrun är tongivande. Linum har eftersträvat att ta fram det taktila och sätta fokus på tygernas tyngd samt genomarbetade känsla. Årets höstkampanj är därmed fotograferad med svart bakgrund, inspirerad av modefotots ofta mer dramatiska inramning. Motiven är fångade av fotograf Frida Ström och stylingen utförd av Linda Jägerström.

-Vi har under en längre tid längtat efter att få sätta vår omtyckta Paolo- kollektion i en mer sober kontext, berättar Linum Charlotta Dahlqvist. Då tygerna har ett sofistikerat djup och en slående lyster, var vår önskan i höst att rikta ett skarpt fokus mot just detta. 

Den urbana serien Paolo innehåller överkast, tre olika typer av kuddfodral samt gardiner. En nyhet för säsongen är att programmet numera är komplett, med matchande produktgrupper i alla sex nyanser. Vårens nya färg camel brown, blev mycket väl mottagen och därav har produktutbudet vuxit bland annat med en efterlängtad gardinlängd.

-På Linum har vi sett en ökad efterfrågan av gardiner, något vi gärna vill hörsamma, förklarar Charlotta Dahlqvist. Vi har därför lagt till aktuella färger inför hösten och arbetar just nu på att vidareutveckla den delen av vårt erbjudande. Det känns modernt att skala ner sortimentsbredden i syfte att bli än mer skicklig på ett fåtal, utvalda produkter som ligger i linje med såväl marknaden som våra kunders förväntningar.