Trace vägvisren i mörkret

Foto: Northern

Nyligen lanserade Northern den innovativa ficklampan Traceformgiven av den norska designduon Gridy. Ficklampan väcker nyfikenhet när den utmanar mörkret med dess lätta, uppladdningsbara och robusta design som samtidigt sprider ett naturligt ljus i mörka hörn och utrymmen.   

Att något så enkelt som en ficklampa kan inspirera till äventyr när mörkret faller, visa vägen vid strömavbrott eller hitta rätt i garderoben var ledande under designduons formgivning av Trace

Duon, som består av Wilhelm Grieg Teisner och Lars Olav Dybdal, har även formgett den funktionella pallen Dais för varumärket som lanserades i fjol. Duons formspråk kännetecknas av en lekfull design som präglas av personlighet och humor. 

Trace är en ficklampa som sticker ut, redo att möta mörkret eller bli följeslagare på en midnattspromenad. Den vertikala placeringen av ljuskällan underlättar ljusstrålens riktning och styrkan, som går att reglera mellan tre olika intensiteter, justeras enkelt med ett knapptryck. Trace laddas via en USB-kabel för en mer hållbar och långvarig användning.

 

Om Gridy

 

Designstudio Gridy går under ett namn men består av två designers. Wilhelm Grieg Teisner och Lars Olav Dybdal kombinerade deras efternamn - Grieg och Dybdal - för att bilda ordet Gridy. Både Wilhelm och Lars studerade vid Bergen Academy of Art and Design innan de flyttade till Oslo. Efter studierna har de gjort ett namn för sig genom funktionella mönster kännetecknade av personlighet och humor.