Kasthalls klassiska matta Fogg får nytt liv - och sällskap av matchande kuddkollektion

Styling: Kråkvik & D'Orazio, fotograf: Emil Fagander
Styling: Kråkvik & D'Orazio, fotograf: Emil Fagander
Styling: Kråkvik & D'Orazio, fotograf: Emil Fagander
Styling: Kråkvik & D'Orazio, fotograf: Emil Fagander

Kasthall breddar sitt designarv genom att väcka nytt liv i den klassiska kollektionen Foggsom i höst lanseras i nya färgställningar och former. Som en del i sitt hållbarhetsarbete har Kasthall dessutom utvecklat en tillhörande kollektion med kuddar, som tar Fogg-upplevelsen till nya platser i hemmet. 

Fogg skapades ursprungligen år 1998 av Kasthalls prisade formgivare och designchef Gunilla Lagerhem Ullberg. Mattan, som sprungits ur systermattan Moss, har spelat en viktig roll i Kasthalls historia och är en del av bolagets DNA. De sju nya färgerna i Fogg-kollektionen är inspirerade av konfetti, färgskiftningar i naturen och ett samspel mellan okonventionella färgkombinationer – som både återspeglar kontemporär lyx och flirtar med 70-talet. 

De nya kuddarna kommer i tre olika storlekar – mini, midi och maxi. Luggen är vävd av finaste lin från Normandie, som infärgats och spunnits till garn i Kasthalls anrika fabrik i Kinna. De tre storlekarna fyller olika funktioner, från att vara små dekorativa inslag i bäddningen till att ge en texturrik touch i soffan – eller användas som sittpuff på golvet. Den vackert melerade luggen är cirka 40 mm lång och plockar upp olika färger från sin omgivning.

– Rya-looken är härligt lyxig och ger ett tredimensionellt lyft till sin miljö. Det är spännande att se hur mattan tar för sig i nya skepnader och på nya platser. Nu börjar vi med kuddar, stora, mellan och riktigt små, de kan ligga i soffan eller fåtöljen eller varför inte på golvet, där Fogg började sin karriär, säger Lena Jiseborn, designchef på Kasthall.