Vestres världsberömda april go-serie utökas

Foto: Vestre

2019 lanserar Vestre två nyheter i utemöbelserien April GO. Den tidlösa och funktionella designen, framtagen av de norska formgivarna Espen Voll, Tore Borgersen och Michael Olofsson, blir nu ännu mer flexibel med en ny stol och ett nättare bord. 

April GO:s nytillskott utgörs av ett runt bord för inbjudande samtal, samt en ny version av seriens klassiska stol, som nu utrustats med armstöd för längre vilopauser. April GO är skapad för stadsrum i förändring och kan enkelt staplas, flyttas och anpassas efter sin omgivning. Serien finns idag bland annat placerad på Times Square i New York – ett av världens mest besökta turistmål, med 42 miljoner besökare varje år. 

Vestre har ett starkt uttalat miljöengagemang och ambitionen är att bli världens mest hållbara producent av utemöbler. April GO-serien har uppfyllt kraven för de allra hårdaste miljömärkningarna, och bänken i serien har Svanen-märkts. Möblerna i serien tillverkas i skandinaviska träslag med värmegalvaniserat svenskt stål som har 30 procent mindre utsläpp än det globala genomsnittet. Med en livstidsgaranti mot rost och en minimalistisk och stilren design skapar Vestre utemöbler för flera generationer framåt. April GO finns tillgänglig i 200 olika RAL-färger på stålramen samt i  träslagen skandinavisk furu, ask, ek eller kebony radiata.