Götessons utbyggnad nominerad i tävlingen ’sveriges snyggaste kontor’

Välkomnande miljöer med människan i fokus.

I juni 2019 färdigställdes den 4000 m2 stora utbyggnaden av Götessons befintliga huvudkontor med lager i Ulricehamn för att skapa en arbetsplats med människan i fokus. Med inredning för kontor, konferens, hotell och skola som huvudsakligt försäljningsområde, fungerar lokalerna som ett naturligt och levande showroom. För att skapa en helhet i de totalt 8200 m2 fortsatte man bygga på det djur- och växttema som redan fanns.

Tillsammans med väl utvalda möbler från flera kända designers skapas toppmoderna miljöer vart man än tittar. I entrén möts man av den enorma bläckfiskliknande soffan från Edra, designad av bröderna Campana. Där utbyggnaden smälter samman med det ursprungliga kontoret ser man den fina fåtöljen Koop från Karim Rashid. Akustik är ett viktigt ledord i Götessons inredningskoncept och det egna ljudabsorberande sortimentet appliceras såväl på kontoret som på lagret för att skapa en hållbar arbetsmiljö för alla. Med konstgjorda växter och egendesignade loungemöbler utmärker kreativa och välkomnande mötesplatser de moderna och välkomnande lokalerna.

Motivering – Niclas Lidberg von Schantz, Creative Director

”Första gången jag besökte Götessons nybyggda (och nu utbyggda) kontor strax utanför Ulricehamn så drabbade det mig fullkomligt. Givetvis knockades jag av de fantastiska miljöerna, de unika rummen med olika syften och den extrema finishen. Men det som verkligen berörde mig var att Götessons lyckats skapat världens bästa plats för människor att mötas, skapa bra saker tillsammans, komma närmare varandra och känna sig trygga i. [...]” – Läs hela motiveringen på tävlingssidan.

Om utbyggnaden

Inflyttningsår tillbyggnad: Juni 2019.
Yta: 800 m2 kontor och 3200 m2 lager.

Inflyttningsår huvudkontor: Maj 2015.
Yta 1200 m2 kontor och 2800 m2 lager.

Arkitekter: Torbjörn Isaksson och Marcus Stark, Voten AB

Inredningsdesign: Jessica Carlstein

Projektledare: Mika Haglund, Götessons

Fotografer: Marcus Willund, Anders Eskilsson, Gothia Reklamfoto.

OM TÄVLINGEN

Arrangeras av lokalnytt.se – Sveriges ledande marknadsplats för/om lediga lokaler. Syftet med tävlingen är att visa på den stora mängd av snygga och smarta kontor som finns i vårt land.

I tävlingen kommer det kontor som bäst uppfyller kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande att vinna.