Offeccts bordsserie Archipelago

Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct
Foto: Offecct

Bordsserien Archipelago är resultatet av det utforskande samarbetet mellan Offecct och den brittiske designern Michael Sodeau. De runda träborden kan likt öar placeras ut för att skapa en egen personlig skärgård i alla miljöer.

– Idén bakom Archipelago var att skapa en serie av ytor som liknar små öar som kan utplaceras både i hemmet och på kontoret. De runda borden har skapats med hantverksmässiga detaljer, som till exempel de vinklade kanterna. Jag har också tagit bort onödiga delar och minskat tjockleken på bordsskivan för att skapa en lätt och naturlig känsla, säger designern Michael Sodeau.

Träborden i Archipelago har en unik och vilsam kontur, med en taktil yta och en geometrisk form som frammanar ett lugn hos betraktaren. Archipelago kommer i tre storlekar och två olika höjder, där alla bord står på hjul. Ensamma eller i grupp, som sidobord eller soffbord, tillfredsställer  Archipelago  många olika behov – samtidigt som de kompletterar Offeccts befintliga utbud av hållbart tillverkade möbler. Förutom att trä som material ger oändliga möjligheter ur ett designperspektiv, är det också ett av världens främsta material att använda ur ett miljöperspektiv.

– Offecct har på ett unikt sätt kunnat överbrygga den klyfta som finns mellan det handgjorda och det massproducerade, vilket är något som passar otroligt bra både ur en miljömässig och estetisk synpunkt, säger Michael Sodeau.

Om Michael Sodeau
Michael Sodeau föddes i London 1969. Han studerade produktdesign vid Central Saint Martin's College of Art & Design där han tog examen 1994, och inrättade sin egen designstudio Michael Sodeau Partnership 1997. Sodeaus studio producerar varumärkesidentiteter, grafik och webbdesign för kunder och har även flertal uppdrag för ett antal designprojekt som Thonet Wien, Magis, Modus och Wedgwood.