Götessons nya kontor tar ut svängarna med stormönstrade tapeter och spännande färgskalor

Götessons, som bland annat arbetar med att inreda kontor, har byggt ut företagets egen kontors- och lagerfastighet i Ulricehamn med drygt 4000 kvadratmeter. Utbyggnaden stod inflyttningsklar i juni i år och det är Götessons marknadschef som står för inredningskonceptet på de nya kontorsytorna. Resultatet är ett kontor som utstrålar lekfullhet, kreativitet och en ombonad känsla.

–Av de drygt 4000 kvadratmeter som ingår i utbyggnaden består 800 kvadratmeter av kontor. Vårt befintliga kontor präglas av många olika kulörer och ett lekfullt safaritema som vi valde att bygga vidare på även i de nya kontorsdelarna. Det är viktigt för oss att de nya och gamla kontorsdelarna harmoniserar och ger ett enhetligt intryck, vilket vi lyckats bra med, säger Jessica Carlstein, marknadschef på Götessons.

Götessons har valt att jobba lite extra med ljudmiljön i form av heltäckningsmattor och ljudabsorbenter på sitt kontor, vilket är naturligt eftersom företaget säljer akustiklösningar. Med sin dynamiska design skapar ljudabsorbenter på väggarna en personlig känsla samtidigt som de förbättrar ljudmiljön. Det djungeltema som var den röda tråden på Götessons befintliga kontor återkommer även i tillbyggnaden. En ståtlig fototapet med stora svanar pryder en del av andra våningsplanet i utbyggnaden medan apor som håller i glödlampor hänger från taket. I denna miljö finns egendesignade loungemöbler och används flitigt för både kaffepauser och avslappnade brainstorming-möten. Djurtemat går igen även i en hästtapet samt en tigertapet signerad konstnären Lisa Bengtsson.

Många lokala leverantörer

 –Jag gillar att jobba och experimentera med färger, såväl ton i ton som kontrastfärger, vilket märks på vårt nya kontor. Det är ett aktivitetsbaserat kontor som erbjuder många olika typer av arbetsplatser för olika tillfällen, exempelvis ett kreativt projektrum med där den traditionella kontorsstolen bytts ut av Götessons egna textilklädda pilatesbollar, Office Ballz Vi har även strävat efter att anlita så många lokala leverantörer som möjligt. Golven kommer exempelvis från Bolon, som har huvudkontor i Ulricehamn och tapeterna har tillverkats på Ulricehamns Tapetfabrik, säger Jessica Carlstein.

Kontorstillbyggnaden består av två våningsplan med olika karaktär. På bottenplan har Jessica Carlstein använt sig av en dovare färgskala med vinrött, senapsgult, ek, svart och guld i botten. En trappa upp går färgskalan istället i pastell, ljusgrått, ljusa träslag och silver. Här har man använt heltäckningsmattor i olika kulörer och tapeter med en metallisk känsla, vilket bidrar till att även de enfärgade tapeterna ger ett levande intryck.

Köket är en viktig plats för gemenskapen på Götessons och har byggts ut med väggar och tak i glas för att släppa in ljuset och skapa en växthuskänsla. Här har vi fyllt rummet med massor av växter och inrett med runda cafébord för att erbjuda våra medarbetare en plats för avkoppling och umgänge. Det är en miljö som erbjuder ytterligare ett alternativ för kreativa möten eller olika typer av arbetsuppgifter som inte nödvändigtvis behöver göras vid ett skrivbord, säger Jessica Carlstein. Runtom i hela huvudkontoret förekommer rikligt med gröna detaljer från Götessons egna sortiment av konstgjorda växter, vilket både skapar en välkomnande atmosfär och följer den rådande trenden att dekorera med grönska.