Ny expert på Bo & Bygg

Foto: Anna Kubel

Idag är det dags för Nordens största boendemässa – Bo & Bygg – på Stockholmsmässan. Ett nytt ansikte för besökarna är inredaren och författaren Monica Karlstein som just nu är aktuell med boken "99 hacks – Från massproducerat till genuin inredning". 

Monica Karlstein är inredare och driver den populära inredningsbloggen Hemmafix. Hon brukar också synas i TV4 Nyhetsmorgon. På Bo & Bygg kommer hon både inspirera, tipsa och ge goda råd till besökarna.

Har du varit på mässan tidigare och vad tyckte du i så fall?
– Som husägare tycker jag alltid man lämnar mässan med en dos härlig inspiration till att påbörja roliga projekt hemma. En nödvändig skjuts till att sätta igång med de där mindre roliga projekten som man gärna drar sig lite för att börja med, men som ändå alltid måste göras.

Vad ska du göra på mässan?
– Jag kommer att föreläsa om hur man gör om möbler, från idé till genomförd förvandling, och hur man lär sig att ta tillvara på den inredning man har i stället för att köpa nytt. Det finns också möjlighet att boka individuell rådgivning med mig i egenskap av certifierad inredare, där jag hjälper dig med tips och råd kring en specifik frågeställning om just ditt hem.

Du är aktuell med boken ”99 hacks Från massproducerat till genuin inredning” – har den något budskap?
– Boken handlar om olika aspekter av hållbarhet. Genom att göra om möbler du redan har så att de får stanna lite längre hemma hos dig sparar du på miljön, plånboken och ökar ditt eget välmående. Jag tror att vi blir mer hållbara som människor om vi får slå oss till ro då och då med kreativa projekt och skapa saker med händerna.

Vilket är ditt eget favorithack?
– Jag tycker om att jobba med möbler i massivt trä, de har störst förändringspotential och går att göra om på så många olika sätt. Till exempel Ikeaskåpet Ivar som jag tror att jag har hackat på minst sju olika sätt tidigare, varav ett syns på omslaget av min senaste bok.

Vad ser du mest framemot på mässan?
– Vem som vinner årets Isabellestipendium. Det är alltid spännande och viktigt att kvinnliga förebilder lyfts fram och hyllas i mansdominerade branscher, så att de kan bli mer jämställda.

Träffa våra experter på Rådgivningstorget
Monica Karlstein är en av experterna som besökarna kan boka tid med och få tips och råd av på vårt Rådgivningstorg. Andra profiler och experter som kommer att finnas på plats är:
Linda Schilén, trädgårdsexpert
Isabelle McAllister, inredare
Björn Christiernsson, snickare
Pirre Starrin, snickare
Mackan Nylén, snickare  
Tore Söderberg, badrumsexpert
Mattz Birath, elinstallatör
Johan Grufman, expert avtalsjuridik/kontraktsfrågor/besiktningar 

Bo & Bygg – från husgrund till drömhem
Bo & Bygg är mässan för alla som är på väg in i ett boende eller på väg att förändra sitt boende – välkommen till en komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller bygga nytt. Här finns produkter för hela hemmet, men även rådgivning, inspiration, kompetens och öppna föredrag. Lär dig allt om framtidens hem – träffa experter och företag i ett personligt möte.