Designart Tokyo

Hybrids, Bacteria in a new light och Outside Material; The Transfiguration of Lines

Den 18-27 oktober är det åter dags för den stora designfestivalen DESIGNART TOKYO och Svensk Form följer upp succén från förra året då Ung Svensk Form 2018 var huvudutställning. I år representeras Ung Svensk Form av tre formgivare: Stina Randestad, Jan Klingler och Robert Curran.

– Tack vare samverkan med Sveriges ambassad i Tokyo, Svenska institutet och Designprogrammet kan vi än en gång ge unga formgivare från Sverige och Ung Svensk Form chansen att möta den internationella designvärlden och knyta nya kontakter i Japan, säger Mats Widbom, vd på Svensk Form.

De tre medverkande formgivarna:

Hybrids – Stina Randestad
Nytolkning av en high tech-inspirerad genre med rötter i Antwerpen och Leigh Bowery – och samtidigt en illustration av modets upplösning. Juryn uppskattar särskilt den modehistoriska medvetenheten och skörheten i uttrycket.

Bacteria in a new light – Jan Klingler
Tidlösa fossiler som synliggör den osynliga världen. Ett interdisciplinärt bidrag som ser nya möjligheter i biotekniska material och hämtar formspråkliga influenser från laboratoriet.

Outside Material; The Transfiguration of Lines – Robert Curran
Vad är det här? Det vet vi inte, men här kommer en till! Juryn gissar att detta är framtiden. Fantastiska objekt som skapar diskussion, och med ett uttryck som eggar fantasin.

De tre formgivarna från Ung Svensk Form delar yta med en litauisk designutställning nära ett kluster av japanska designbutiker. Utställningarna kommer även att ha gemensam invigning och design talk.

Invigning: 19 oktober på Ozone

Utställningsperiod: 19-27 oktober 2019

Plats: Ozone, Shinjuku Park Tower 3-7F, 3-7-1 Nishi Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo