Tysta och smarta takventilationsenheter

Den fritt hängande takventilationen med hissfunktion i 200-serien, tillverkad i anodiserat aluminium i färgen Gaggenau Black, kan justeras på höjden med hjälp av en motordriven hissfunktion och har neutrala vita lysdioder som lyser upp köket ovanifrån.
Den utanpåliggande takventilationen i färgen Gaggenau Light Bronze är tillverkad av precisionsbearbetat aluminium och trots att den är synlig där den sitter i kökstaket förblir den ändå nästan obemärkt.

Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell klass, lanserar nu sin nya 200-serie med takventilation. Tre olika utföranden gör det möjligt för hemmakocken att laga mat på samma sätt som en professionell kock – i tysthet transporteras ånga och lukt bort från köket. 

Gaggenaus senaste takventilationer omfattar en utanpåliggande enhet, en inbyggd och en fritt hängande takventilation med hissfunktion. Samtliga utformningar utgör ett diskret tillägg till kökets arkitektur, samtidigt som de kompletterar hela sortimentet av ugnar och spishällar i 200-serien. Fläktarna kan enkelt styras via spishällen, men effektnivåerna för fläktarna kan också justeras efter den aktuella miljön. Fläkthastigheten anpassas efter matångorna i rummet för att reducera de oönskade effekterna av matagningen utan att behöva ändra effekten manuellt. 

De tre olika utföranden i design ger konsumenten största möjliga flexibilitet när de utformar sitt kök och inreder det efter just sina kulinariska behov. Både den fritt hängande och den utanpåliggande takventilationslösningen erbjuder en sofistikerad stil för hemmakocken. Den fritt hängande enheten i anodiserat aluminium kan justeras i höjdled med hjälp av en motordriven hissfunktion och har neutrala vita lysdioder som lyser upp köket ovanifrån, vilket omvandlar den nödvändiga ventilationen till ett designmästerverk.
 
Den utanpåliggande enheten är tillverkad av precisionsbearbetat aluminium och trots att den är synlig förblir den ändå ett nästan obemärkt komplement till köksinredningen. Den inbyggda fläktens sömlösa design smälter lätt in i köksmiljön – den imponerande bredden på 120 cm är ovanligt diskret, vilket bidrar till kökets estetiska harmoni. De utanpåliggande och integrerade enheterna finns i färgen Gaggenau Light Bronze och den fritt hängande enheten i Gaggenau Black.
 
Samtliga takventilatorerhar kraftfulla men tysta BLDC-motorer som tillsammans med avancerad bullerreduceringsteknik säkerställer en nästan ljudlös lösning, som effektivt avlägsnar lukt och ånga genom luftutsugning och återcirkulation. Tack vare att lukt- och fettfiltren är lätta att ta ut och tål maskindisk erbjuder Gaggenaus takventilation i 200-serien högsta bekvämlighet vad gäller underhåll.

Sven Baacke, global designchef för Gaggenau, säger: ”Varje takventilation i 200-serien har utformats med kunden i åtanke. De erbjuder en tyst men ändå kraftfull och effektiv lösning samtidigt som de passar perfekt in i köket. Samtliga takventilationsenheter från Gaggenau har en tilltalande design och exceptionell funktionalitet, och är därför ett måste hemma hos varje hemmakock”.