Hållbara uterum med Vestre

Foto: Vestre
Foto: Vestre
Foto: Vestre

Den norska utemöbelsproducenten Vestre erbjuder ett brett och flexibelt sortiment av allt från utemöbler till planteringskärl, cykelställ och sopkärl i många former och färger. Tack vare sitt starka och genomgående engagemang för hållbarhetsfrågor har Vestre redan uppnått 9 av FN:s 17 mål för hållbar utveckling på Agenda 2030, och var först ut i världen med att producera Svanenmärkta utemöbler.

Vestres VD, Jan Christian Vestre, föreläser ofta om hur företag själva kan bidra till en mer hållbar utveckling. För honom är det tydligt att klimatkrisen är vår samtids största hot, och något vi aktivt måste kämpa för att motverka.

–  Företag som inte frågar sig själva vilken skillnad de kan göra för människor och natur har passerat bäst före-datum. Vestres produktion är baserad på 100 procent förnybar energi. Vi använder närproducerade och miljövänliga material och vi tillverkar produkter som håller i generationer. Men det är inte nog. Vestre har satt som mål att bli världens mest hållbara utemöbelproducent. Det innebär att vi under de närmsta åren kommer att ta nya steg för att bidra till att realisera FN:s 17 hållbarhetsmål, säger Jan Christian Vestre.

All produktion sker i Sverige och Norge och är baserad på förnybar energi, nordiska material, kortaste möjliga transportsträckor och minimal resursanvändning. Möblerna levereras med livstidsgaranti mot rost och är konstruerade för att stå utomhus i många, många år.