En konsol, oändliga kombinationer

Maze Interiors populära hyllsystem Pythagoras, döpt efter den antike matematikern, är en flexibel förvaringsserie som med en och samma konsol kan skapa oändligt antal kombinationer, uttryck och kreativa användningsområden. 
 
Sedan lanseringen 2016 har Pythagoras med sin kreativa och funktionella design kommit att bli en inredningsfavorit i både skandinaviska och internationella hem. Kreativitet och lekfullhet är hjärtat i hyllsystemets geometriska konstruktion, en unik designlösning som kombinerar form och funktion. Den triangelformade konsolen och fyra olika hyllplan gör det möjligt för Pythagoras att användas i det oändliga – på nya sätt, om och om igen.
 
Idén och designen bakom det populära designkonceptet är framtagen av ingenjören och formgivaren Gustav Rosén vars tankar om form och funktion är personifierad i hyllsystemet. 
 
”En speciell egenskap hos Pythagoraskonceptet är att ett oändligt antal kombinationer och utseenden kan skapas med en och samma konsol. Användaren blir kreativt involverad och så att säga kurator över sin egen hyllinstallation. Och möjligheten att skapa en helt individuell, unik och platsanpassad funktionell hyllinstallation är kanske konceptets starkaste egenskap!” säger Gustav Rosén, formgivare Maze Interior.
 
Samtliga produkter i Pythagoras-serien produceras i Småland och konsolerna är tillverkade av 98 % återvunnen metalltråd och är pulverlackade för minsta möjliga miljöpåverkan. Maze Interior har sedan start arbetat med Slow Production, filosofin handlar om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att inte överproducera, och att se till att produktionen sker lokalt och under goda arbetsförhållanden.
 
Pythagoras XS är den minsta hyllan i förvaringsserien, hyllans nätta storlek gör den mycket lättplacerad och är perfekt för att nyttja små utrymmen eller för att lyfta fram det som betyder allra mest. Denna hyllfunktion har samma vågade uttryck som sin föregångare och går utmärkt att kombinera med de andra storlekarna i Pythagoras-serien. Pythagoras XS säljs i set med ett hyllplan och två konsoler, pris 495 kronor.