För in naturens lugn i hemmet

Foto: Heymat
Foto: Heymat

Kollektionen Heymat+, designad av den prisbelönta norska formgivaren Kristine Five Melvær, är inspirerad av naturen och dess lugn. Heymat+ är också Heymats första kollektion med en lugg tillverkad av 100 procent återvunnen plast. Nu utökas kollektionen med Stein, en matta i en ny mörkgrå färgställning.

Mattan Stein smälter in väl i kollektionens tydliga och mångsidiga uttryck. Mattans lugna och långa linjer har inspirerats av naturen och det monokroma mönstret är både dekorativt och funktionellt, där den grova tredimensionella ytan bidrar till att smuts och skräp effektivt samlas upp. Luggen är tillverkad av 100 procent återvunnen plast, vilket minimerar belastningen på miljön och borgar för en lång livslängd. Från att ha använt sig av 50 procent återvunnen plast har Heymat nu valt att, i kollektionen Heymat+, helt och hållet använda återvunnet material.

Liksom de tre övriga modellerna som ingår i Heymat+, är Stein designad av Kristine Five Melvær, som även är formgivaren bakom Heymats allra första kollektion som lanserades 2016. Hennes design är inspirerad av naturen, något som i hög grad återspeglas i hennes mattor för Heymat.

–Stein är designad för att framkalla lugn och trivsel när man kliver över tröskeln. Liksom mattan Sand har den fått sin inspiration från japanska zenträdgårdar, men Stein har ett lugnare motiv med få, stora rörelser i en stengrå färg, säger Kristine Five Melvær. 

Kollektionen Heymat+ är i likhet med alla Heymats produkter tillverkad i slitstark industrikvalitet med mycket god absorberings- och uppsamlingsförmåga. Den höga kvalitén ger lång livslängd och minskar därigenom belastningen på miljön. Heymats målsättning är att tillverka bra produkter för både människa och miljö.

– Vi arbetar hela tiden för att materialen vi använder ska vara så miljövänliga som möjligt att producera. Det goda mottagandet av Heymatvisar att både branschen och våra kunder ser positivt på den här satsningen. Det är både glädjande och motiverande för oss som tillverkare, säger Sonja Djønne, VD på Heymat.