Nya vaser från Holmegaard

Foto: Holmegaard
Foto: Holmegaard

Primula är skapad av glaspionjären Jacob E. Bang och blev i och med återlanseringen 2018 en nyklassiker inom modern inredning. De optiska glasränderna ger vasen en unik effekt och lätthet, som smälter in både i nordic living och modern maximalism – och Primula fortsätter att förnya sig med former och färger. I höst utökar Holmegaard sin munblåsta serie med två nyheter: en oval design som gör Primula-vasen smalare och perfekt som dekoration på fönsterbrädan och andra inredningsytor, samt en bärnstensfärgad glasvariant med Pantone-referenser som håller kvar sommarljuset långt in i den mörka årstiden.

Med återintroduktionen av Primula tog Holmegaard i höstas det första steget mot att utöka Jacob E. Bangs ikoniska glasdesign. Seriens optiska vaser i klart och färgat glas fick gensvar både bland inredningsfantaster och blomsterfans och nu utökas Primula-serien. Med inspiration taget från originalvasen presenterar Holmegaard denna säsong en oval design, som möter moderna behov och blomstertrender och samtidigt tillför något nytt och annorlunda till dess optiska DNA.

Höstens ovala vas bevarar grunden från den befintliga Primula-designen, men får med sitt smalare och vackert "klingande" formspråk en mer definierad randig effekt, som förändrar det välkända uttrycket och skapar variation. Primula 2.0 har också en form som vackert öppnar upp buketterna i tidens lite nonchalanta stil med blommor och grönt, samtidigt som den tar mindre plats med sin smala botten. 

 

Primula à la Pantone

Idag ses vasen inte bara som ett förvaringskärl för blommor, utan som ett inredningsföremål med ett eget existensberättigande. Det gäller inte minst i färgserien, där färgade glasvaser fungerar som en stilmarkör i hemmet. Med den nya glasvarianten ”bärnsten”, som finns både som rund och oval vas, följer Primula direkt Pantone-trenden, som just nu hyllar de gula, orangefärgade och brända tonerna. Samtidigt är den varma, bärnstensgula nyansen perfekt för glasdesign, där den reflekterar Primulas glasränder som en liten sol när ljuset träffar vasen och ger designformeln en känsla av sommar långt in på hösten.