Inredningskurser Sverige AB är ett av Superföretagen 2019

Foto: Inredningskurser Sverige

Det är femtonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till Superföretag av Bisnode, Europas största leverantör av smart data och analys och tidningen Veckans Affärer. Runt en promille av Sveriges alla företag kvalar in på listan och i år var 717 företag kvalificerade. Ett av årets vinnande företag är Inredningskurser Sverige AB.

"Vi är ett tillväxtföretag som investerar för framtiden, så det är bra med lönsamhet, men höga marginaler är inte vårt huvudmål. I år har vi gjort en hel del investeringar som inte ger lönsamhet från dag ett, men ger en stabil framtida tillväxt. Det är ju självklart väldigt roligt att allt hårt arbete uppmärksammas genom en utmärkelse som denna.", säger Anna Nordvall, VD på Inredningskurser Sverige AB.

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

"Allmänheten får oftast höra och läsa om det mest hajpade bolagen och personerna, sällan om de som arbetar hårdast i bakgrunden.", säger Bisnodes expert, Per Weidenman, på Business Market Analytics. En del i tanken bakom Superföretagen är just att ge uppmärksamhet åt några av våra hårdast arbetande och bidragande företag, oavsett var i landet de finns, tillägger han.