Enkelt matbord med personlighet

Foto: Never Collection
Foto: Never Collection
Foto: Never Collection

Matbordet blir i allt högre grad en del av hemmets centrala inredning i takt med att kök, matrum och vardagsrum smälter samman. Det innebär att matbordet i det moderna hemmet ska vara mycket mer än bara en plats, där familjen sätter sig för att äta. Matbordet är på många sätt samlingspunkten i hemmet och det är här som barnen gör sina läxor, föräldrarna förbereder sig inför nästa arbetsdag och familjer samlas för att prata om dagen som har gått.

Det kräver mycket av matbordet, som ska vara snyggt och personligt utan att ta bort fokus från den övriga inredningen. Det ska vara praktiskt och användbart - även när det är flera människor än till vardags. Och så ska det tåla att användas - även i en barnfamilj, där det kan hända mycket i vardagen.

Det är bakgrunden till Straight från Naver Collection. Bordsserien kombinerar design, funktionalitet och kvalitet i ett enkelt och elegant bord, som är både framträdande och diskret på samma gång. STRAIGHT består av en enkel bordsskiva med en avfasad kant, vilket ger ett svävande och lätt uttryck som, i kombination med det skulpturala underredet i massivt trä, utstrålar styrka, elegans och komfort. Underredet är placerat under bordet på ett sätt som gör att man kan ställa stolar hela vägen runt bordet, utan att bordsben och människoben kommer i konflikt.

Straight är framställt i massiv alm, vildek, ek eller valnöt och kan beställas i fem storlekar.