Exklusiva strömbrytare från franska Meljac

Foto: Meljac
Foto: Mejlac

Franska lyxvarumärket Meljac introduceras nu på den svenska marknaden. De exklusiva, handgjorda strömbrytarna utmärks av skickligt hantverk, design, hög teknik och yppersta kvalitet. Meljac ligger i framkant inom teknisk produktutveckling och skräddarsyr avancerade knappsatser för elektroniklösningar för ljus, ljud, larm m.m. för såväl offentlig miljö som för den kräsne privatkonsumenten eller inredningsarkitekten. 
 
Det eleganta 30-talet har inspirerat företagets grundare André Bousquets till ett dussin kollektioner. I samarbete med ansedda arkitekter, designers och leverantörer har Meljac tagit fram sitt breda utbud av produkter, samtliga tillverkade i mässing, som finns i olika storlekar och totalt 26 ytbehandlingar i nickel, krom, koppar och brons. Den klassiska ”droppbrytaren” i mässing symboliserar företagets estetiska och tidlösa design. Företaget är också känt för sina skräddarsydda lösningar som tillverkas på beställning utifrån specifika önskemål och behov.
 
Företaget har en lång tradition och erfarenhet vid den lilla mässingsfabriken i byn Meljac utanför Paris. Nyskapande teknologi kombineras med funktionalitet och innovation i en tillverkningsprocess som innefattar design och ingenjörskonst, stämpling, gravyr, efterbehandling och montering. Meljac använder material som mässing, glas, porslin från Limoges och halvädelstenar.

Utöver strömbrytare inkluderar utbudet vägguttag, knappsatser, bords- och läslampor, dörrklockor, termostater, larm och rörelsesensorer. Produkterna är anpassade till såväl traditionell ljusstyrning som avancerade ljusstyrningssystem och styrning av annan hemelektronik, t ex gardiner, mörkläggning, larm, grindar m.m. 
 
Meljac tar årligen nya marknadsandelar. Idag exporterar företaget till 60 länder, där de säljs genom auktoriserade återförsäljare. Meljac finns installerade i så väl Louvren som på slottet Versailles och i Hermès-butiker runt om i världen. Meljacs strömbrytare finns till försäljning hos Aloud, och ett urval av knappsatser visas upp i Aloud Showroom på Birger Jarlsgatan 46 i Stockholm.