Nu invigs julen hos Svenskt Tenn

Julstämningen på Svenskt Tenn startar den 8 november och innefattar hela butiken och Tesalongen där gästerna kan värma sig med Afternoon Tea som smakar och doftar jul.

Årets jul på Svenskt Tenn är en okonventionell färgpalett där gula, rosa och blå toner blandas med traditionella inslag av rött och grönt tillsammans med klassiska Svenskt Tenn-material. Här samsas Sam Wildes fruktinspirerade julkollektion Edens lustgård med Maja Stens kollektion Vintergatan, tillsammans med adventsstjärnor i tidlösa Josef Frank-mönster.

 

Svenskt Tenn lanserar ett genomarbetat urval av nya föremål med tanken att komplettera det befintliga sortimentet, med fokus på hållbarhet över tid. Svenskt Tenns återkommande julutställning som kan upplevas såväl i butiken på Strandvägen som på webben presenterar i år en blandning av både historiska och nya juldekorationer tillsammans med en rad produkter passande som julgåvor.

– Enligt Josef Frank upplevs enfärgade ytor som oroliga medan mönstrade ytor låter fantasin flöda. Det är något som vi tagit fasta på i årets julutställning genom att skapa en miljö som vi vill ska inspirera och överraska besökaren. Jag tänker att vi lever i en tid där vi har behov av färg och mönster för att bygga upp en värld omkring oss som stimulerar fantasin och som ger oss glädje, säger Thommy Bindefeld marknadschef och kreativt ansvarig.

Genom åren har en rad skickliga formgivare fått uppdraget att utifrån olika teman skapa juldekorationer för Svenskt Tenn - likt delar av en större helhet. I år lanseras två nya kollektioner; Vintergatan av formgivare Maja Sten innehåller en mobil och dekorationshängen som är tänkta att fästas på ljusmanschetter formgivna av Estrid Ericson. Formgivaren Sam Wilde har skapat Edens lustgård - ett färgsprakande julmönster som återfinns bland annat i handmålade julkulor, en kudde och dukar samt en julstrumpa. Dessutom presenteras nyheter av de samtida formgivarna Erika Pekkari, Carina Seth Andersson och Jakob Solgren, Gustaf Nordenskiöld och Ann Wåhlström samt en nylansering av en mässingslampett formgiven på 1940-talet av Josef Frank.

Julstämningen på Svenskt Tenn startar den 8 november och innefattar hela butiken och Tesalongen där gästerna kan värma sig med Afternoon Tea som smakar och doftar jul. För öppettider se hemsidan.