KungSängen öppnar nya butiker

Foto Linda Eliasson Kungsängen

Butiken kommer att byggas enligt kedjans nya butikskoncept med en inspirerande förbutik och en lugn, avskild miljö för sängutprovning.

I en bransch där många aktörer lider av konjunktursvängningen och får lägga ner flera av sina butiker, expanderar istället KungSängen. Under december öppnar sängkedjan upp ytterligare en butik för året, den här gången i Malmö. Den nya butiken i Bernstorp köpkvarter blir den tredje nya butiken i år för företaget. I mars slogs dörrarna upp i Sickla och under september etablerade kedjan en butik i Bergvik i Karlstad. Utöver de nya butikerna introducerade KungSängen även en pop-up butik i Varberg under oktober.

-Alla vet ju att sällanköpshandeln har det tufft inom många områden just nu. Därför är det extra roligt att våra kunder visar fortsatt förtroende för oss som sängleverantör. Kunderna uppskattar inte bara att vi producerar sängen efter deras behov, utan också att tillverkningen sker lokalt och inte minst det hantverk och den komfort vi erbjuder. Vi kör dessutom själva ut sängarna till våra kunder, vilket innebär att vi har en personlig relation med kunden genom hela köpupplevelsen som många andra inte kan erbjuda. Bara hos oss kan kunden få en KungSängen-säng. Det skapar en trygghet för kunden, så att de alltid vet att sängen är tillverkad hos oss, av oss. Peter Gustafsson, VD KungSängen

- Vi har länge letat efter ett läge för en andra butik i Malmö, och Bernstorp kändes som det perfekta valet. Butiken kommer att byggas upp enligt vårt nya koncept med en inspirerande och förbutik fylld med kuddar, täcken och sängkläder i hög kvalitet. Sängstudion byggs upp för att skapa en lugn och trygg miljö så att kunden verkligen kan prova sängarna utan störande moment omkring sig, för att i lugn och ro kunna hitta den perfekta sängen. Det nya konceptet betyder även ny belysning, golv och inredning så det blir roligt att öppna upp Skånes finaste sängbutik i Bernstorp.

Vi har också valt att utbilda våra säljare i Malmö lite extra denna höst, med bland annat naprapater för att göra KungSängen i Malmö till butiken kunden kan vända sig för att hitta en riktigt bra säng och dessutom få en personlig service i världsklass. Nicklas Thuvesson, Regionchef