Med Awa till bords

Foto: Klong
Foto: Klong

ed vinterns nyhet Awa, designad av spanska Kutarq Studio, visar Klong ännu en gång prov på hur elegant och multifunktionell design kan förenas i harmoni. Awa, som är vändbar och kan användas både som ljusstake och vas, för tankarna till en spegelblank sjö med optiska illusioner och ett bländande djup.  

Kutarq Studio, som drivs av designern Jordi López Aguiló, hade som utgångspunkt att skapa en ljusstake för både värmeljus och kronljus. Med inspiration från flytande vattenliljor skapades multifunktionella Awasom – beroende på vilken sida som placeras uppåt – kan fyllas av både blommor och ljus. 

 

Det krävdes otaliga 3D-modeller av ljusstaken för att säkerställa dess form, stabilitet och proportioner, och det var i denna process som idén om att göra Awa vändbar föddes.

– Vi utforskade  Awas  form, funktion och balans in i minsta detalj. Genom att göra Awa vändbar kunde vi skapa ett objekt som är lika vackert och smakfullt både som vas och ljusstake, berättar Jordi López Aguiló.

Tack vare de olika höjderna och storlekarna på cylindrarna, skiftar utseendet konstant och Awa är lätt att placera ut i olika typer av miljöer och hem. Den sobra formen ger ljusstaken ett tidlöst uttryck som i en handvändning enkelt kan utsmyckas med några kvistar av grönska. Jordi López Aguiló hoppas att Awa ska inspirera till kreativitet och nytänkande i svenska hem.

 

Om Kutarq Studio
Arkitekten och designern Jordi López Aguiló driver Kutarq Studio i Spanien. På ett unikt och pragmatiskt sätt designar han lampor, produkter och möbler. Efter en tid utomlands där han samarbetat med prestigefulla arkitektfirmor i både Paris och Köpenhamn, bosatte han sig i sin hemstad Valencia, där han har drivit sin egen studio sedan 2012. Hans produkter har visats på flertalet internationella utställningar, bland annat på Milan Design Week, Frankfurt Light & Building, Neocon Chicago, Tokyo Design Week, Stockholm Furniture Fair och Paris Maison & Objet.