Cosentino presenterar högglansiga ytor

Foto: Cosentino
Foto: Cosentino
Foto: Cosentino
Foto: Cosentino

Åtagandet för forskning och utveckling kring sina varumärken och produkter är en viktig prioritering för Cosentinokoncernen, det spanska företaget som är världsledande inom produktion och distribution av innovativa ytor för arkitektur- och designervärlden.

Som ett resultat av detta arbete presenteras den ultrakompakta ytan Dekton i 4 mm tjocklek. Slim finns för första gången i fyra färger med polerad yta. Natura18 (XGloss Natural-serien), Halo (XGloss Solid-serien), Arga och Bergen (XGloss Stonika-serien) erbjuder kreativitet och unik glans. Den sublima FoU-arbetet från Cosentino har gjort det möjligt att skapa en tekniskt avancerad och unik yta som nu finns på marknaden.

Lanseringen är del av tillägget av 10 referensfärger på Slims färgpalett. Cosentino introducerar internationellt de strukturrika Dekton-färgerna för att smycka hemmets viktigaste utrymmen. Förutom de polerade ytorna finns det matta ytor i sex färger: Aura15, Edora och Bromo från Natural Collection samt Trilium, Laos och Lunar från Industrial-serien. Med denna utveckling har Dekton Slim en färgpalett med 19 referensfärger.

 

De kombinerar hårdhet, med hög beständighet mot repor och fläckar, låga vattenabsorption med att den tillverkas i stora format med en utökad, utsökt färgpalett. På så vis passar det applikationer som kräver lätta material som samtidigt har hög prestanda. Perfekt för beklädnad av möbler, skåpluckor, dörrar eller stora paneler, oavsett om det handlar om nybyggnation eller renoveringsprojekt.