Kollektion med skräddarsydda rullgardiner

Bild vänster: Rullgardin Argos, fästen och list i brons. Bild höger: Rullgardin Brescia, fästen och list i brons.

Gardinföretaget Luxaflex lanserar en ny kollektion med skräddarsydda rullgardiner. Kollektionen består av fler än 300 olika vävar samt nya designfästen och dekorationslister i åtta trendriktiga färger. Inspirationen är till stor del hämtad från skandinaviska hem och består av allt från svala vita, mjukt gråa och beige nyanser till grafiska mönster och mer intensiva färger.

De allra flesta ser rullgardiner som en funktionell och praktisk lösning för att stänga ute ljus under morgontimmarna eller sommarens ljusa nätter. Den nya rullgardinskollektionen från Luxaflex förenar funktion med design genom exklusiva färger och mönster. 
 
Oändliga färgkombinationer 
I kollektionen ingår 300 vävar i olika färger, mönsterbilder och strukturer, vilka bidrar med såväl färg- och ljusspel som kontraster i hemmets fönster. 
 
”För att återspegla de skandinaviska inredningstrenderna har vi har tagit fram fler rullgardinsvävar med natur- och linnekänsla i vackra nyanser av vitt, grått och beige” säger Susanne Pernefors, marknadsansvarig på Luxaflex.

I samband med lanseringen presenterar Luxaflex därtill nya färger på beslag, fästen, avslut och lister. Detaljerna lanseras i åtta trendriktiga färger och gör det möjligt att kombinera unika beslag och fästen med färgmatchande lister i allt från svart, vitt och krom, till brons och champagne.

Välj väv efter fönster och ljusinsläpp
Kollektionen består av tre vävtätheter anpassade efter behovet av ljusreglering och avskildhet i varje rum: transparent väv, tät väv och mörkläggande väv. Välj en tunn rullgardinsväv för att behålla en bra utsikt genom fönstret samtidigt som rummet fylls med ljus på ett behagligt sätt. De transparanta vävarna passar exempelvis bra i köks- eller vardagsrumsfönstret. En tät väv kommer till sin rätt i rum där extra insynsskydd önskas. Mörkläggande rullgardiner monteras med fördel i sovrummet då de stänger ute allt ljus, vilket ökar förutsättningarna för en bättre nattsömn. 
 
”Våra ljusa nätter under sommarhalvåret är en av förklaringarna till att just mörkläggande rullgardinsvävar är så populära här i Skandinavien. Den nya kollektionen bjuder därför på ännu fler enfärgade nyanser av just mörkläggande rullgardiner” utvecklar Susanne Pernefors, marknadsansvarig på Luxaflex.
 
Smarta rullgardiner
Samtliga rullgardiner går att installera med det motoriserade hem-systemet PowerView. Styr hemmets gardiner med fjärrkontroll, telefon, surfplatta eller röststyrning. Tillsammans med Luxaflex Hub, en trådlös centralenhet, är PowerView-kopplade rullgardiner kompatibla med de flesta smarta hem-system så som Google Assistant, Apple HomeKit och Amazon Alexa. Gardinerna kan även höja och sänka sig på egen hand med hjälp av tidsinställning.