Design av Lucidipevere

Foto: Erik Lefvander
Foto: Erik Lefvander
Foto: Erik Lefvander

Hems designportfölj expanderar ständigt med fler valmöjligheter och växande kollektioner av möbler och inredningsdetaljer. Den hyllade italienska designduon LucidiPevere står bakom Hems senaste tillskott Kendo Chair. Den ergonomiska stolen, som finns tillgänglig i fyra olika färger, är den första möbeln i en kommande kollektion med samma namn.

Kendo Chair karaktäriseras av släta linjer och kombinerar en elegant design med bekvämlighet där både sits och ryggstöd är mjukt stoppade för en hög komfort. Stolen fungerar både som konferensstol och matsalsstol och kommer i fyra olika nyanser, ljusgrå, antracitgrå, roströd och limegul. I likhet med flertalet av Hems produkter har Kendo Chair en tilltalande form som passar lika bra i både offentliga och privata rum, ett inkluderande mål som Hems grundare och vd Petrus Palmér, alltid strävar efter att uppnå. 

– Hem har etablerat sig som en aktör som står bakom kompromisslös, vacker och funktionell design. Med Kendo Chair ville vi skapa en brygga mellan olika världar, en stol som lika mycket skapar en inbjudande känsla på kontoret, samtidigt som den kan andas professionalism och design i en studio hemma, säger Petrus Palmér.

Kendo Chair är som sagt först ut i Kendo-kollektionen, men redan Inför vintern 2020 utökas kollektionen med ytterligare objekt, såsom barstolar.

 

Om LucidiPevere
Paolo Lucidi (1974) och Luca Pevere (1977) är båda utbildade på Politecnico di Milano i industriell design och började utveckla sina första projekt tillsammans 2003, 2006 grundades studion LucidiPevere. Paolo Lucidi och Luca Pevere har designat badrumsinredning, möbler, belysning och tillbehör för bland annat Agape, Driade, Foscarini, Kristalia, Ligne Roset och Living Ceramics. Designduon utmanar och skapar med ovanliga tekniker och olika estetiska uttryck för att ständigt utveckla nya former av produkter, och inspirationen hämtas från vardagen och autentiska material. Studion har sin bas i Udine i norra Italien och arbetar globalt med många olika företag, länder och kulturer.