Årets Mästerskapare Jessica Westerberg ställer ut på Dunkers kulturhus

Jessica Westerberg – Årets Mästerskapare Pressbild: Svensk Form /mynewsdesk

I tisdags korades Jessica Westerberg till Årets Mästerskapare i SVT:s nya succéprogram ”Mästerskaparna” och den 5 december får hon ta emot förstapriset i Helsingborg: att ställa ut sina alster från tävlingen i anslutning till utställningen UNG SVENSK FORM Special Edition på Dunkers kulturhus.

Efter sex intensiva avsnitt har nu en vinnare utsetts i SVT:s tävlingsprogram Mästerskaparna. Jessica Westerberg är både stolt och jublande glad över vinsten:

– Det känns fantastiskt kul att ta hem vinsten! Det har varit en otroligt rolig och lärorik utmaning. Att kreera i en helt ny situation och utsättas för tv-teamet, kameror och tidspressen. Jag älskade det! Det gav mig massor med insikter om mig själv och vad jag är kapabel till att lösa.

– Det är imponerande att se vad Jessica Westerberg har åstadkommit på kort tid med olika material och dessutom med ett helt eget formspråk. För Svensk Form är det en ära att kunna bidra till första priset i Mästerskaparna, säger Mats Widbom, vd på Svensk Form

Jessica Westerberg vann tävlingen med följande motivering:

”Vinnaren besitter mycket fantasi och stor kreativitet och har även visat prov på en tydlig vision att gå sin egen väg. Med fingertoppskänsla för hur man förenar två olika uttryck har denna vinnare skapat sitt eget personliga uttryck. Sist, men inte minst, har årets Mästerskapare visat sig vara en kämpe utöver det vanliga.”

– Det är ett ärofyllt pris som jag är väldigt glad över! Jag ser fram emot att få se utställningen och jag är såklart också väldigt nervös över att ställa ut och visa upp alster jag gjort under de här förhållandena och under tidspress, så jag hoppas att det tas väl emot av besökarna, säger Årets Mästerskapare Jessica Westerberg.

Om Jessica Westerberg
Jessica Westerberg är 29 år och studerar form på Beckmans Designhögskola i Stockholm. Hon har alltid ett eller flera kreativa projekt på gång och älskar att utforska form genom materialens egenskaper. Jessica beskriver att hantverket alltid ligger nära till hands. Handens utförande har störst roll i den kreativa processen, att göra, låta händerna jobba, vägledas av materialet, det hjälper henne att tänka och ger henne inspiration och idéer till hennes formgivning.