Astrid Wilson och Miss Clara låter kvinnan blomma ut i ny utställning

pRESSBILD Blique by Nobis, Miss Clara, Hotel J / mynewsdesk

Nu öppnar utställningen Astrid Wilson x Miss Clara. Samarbetet är en hyllning till kvinnan och hänger på Miss Clara hotell som tidigare huserade flickskolan Ateneum. Konstverken av Astrid Wilson är en uppmaning till kvinnor att blomma ut precis som de är.

 

Konsten är en samling verk som bygger vidare på Astrid Wilsons senaste utställning ”Bodies in Bloom”, där hon tillsammans med fotografen Amanda Ekström porträtterat kvinnokroppar på ett mer personligt, realistiskt och avslappnat vis.

- Jag vill visa en kvinnlig kropp som är personlig och färgglad, fri från begränsande normer och kroppshets, säger Astrid Wilson.

Starka färger och blommor går som en röd tråd genom motiven, som alla visar den kvinnliga kroppen i olika skepnader.

- Med starka färgkombinationer och ett lekfullt mönster vill jag gestalta hur det ser ut på insidan av kroppen när man får vara precis som man är och blomma ut på sitt eget unika sätt, säger Astrid Wilson.

Byggnaden som idag huserar Miss Clara byggdes ursprungligen som flickskolan Ateneum år 1910. Hotellet har fått sitt namn från skolans älskade, progressiva och radikala rektor Clara Strömberg som var en pionjär inom bland annat sexualundervisning. Med utställningen Astrid Wilson x Miss Clara vill hotellet lyfta minnet av Clara Strömberg och andra pionjärer som banat väg för dagens kvinnor.

Utställningen visas på Miss Clara till och med  mars 2020 och kollektionen säljs i begränsad upplaga.