Aktivitetsnav i Frederiksberg, Danmark invigs

I Danmark har kronprinsen Frederik nyligen invigt Ku.Be Kultur- och Rörelsehus där man utforskar gränserna mellan kultur, hälsa och rörelse.

Projektet är ritat av ADEPT och MVRDV. Visionen är att erbjuda en helt ny typologi där en innovativ lokal mötesplats har som fokus att utforska och utveckla lek och rörelse som ett sätt att mötas.

Självaste byggnaden är på 4 000 kvadratmeter.

Tanken är också att engagera närboende och samhället till en sundare livsstil och skapa möten mellan människor som annars kanske inte skulle mötas.

På väg genom byggnaden uppmuntras alternativa rörelseformer som får besökarna att bland annat kravla på knän och händer, genom ett tredimensionellt nätverk av kuber, medan Råttfällan, en alternativ väg, är utformad som en vertikal labyrint. Det finns utspända nät över tomrummen mellan våningsplanen som sträcker sig genom hela byggnaden och låter besökarna klättra från våning till våning medan rutschkanor och brandmansstänger som ger en snabb väg ner.

ADEPT och MVRDV har genomfört projektet i samarbete med Søren Jensen Ingeniører, SLA Landskabsarkitekter, och Max Fordham LLP.